Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Οι τρεις αυτές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις super γυμνασμένα πόδια και οπίσθια!

Οι τρεις αυτές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις super γυμνασμένα πόδια και οπίσθια!

Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούμε κατά την προπόνησή μας να γυμνάσουμε -κυρίως- δύο σημεία του σώματός μας. Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά τα πόδια και τα οπίσθιά μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε για εσένα τρεις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να σμιλέψεις το κορμί σου. Πάμε να τις δούμε:

 

 

– Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα χαλάκι γυμναστικής, με τα χέρια δίπλα στον κορμό σου. Λύγισε ελαφρώς τα πόδια σου και σήκωσέ τα ψηλά σε γωνία 90 μοιρών με το σώμα. Βάλε μια fitness ball ανάμεσά στα γόνατά σου και ξεκίνα να πιέζεις δυνατά τα πόδια σου. Οι πατούσες σου θα πρέπει να είναι flex και τα γόνατά σου λυγισμένα. Μην τα παρατήσεις όταν αρχίσεις να νιώθεις ένα ελαφρύ κάψιμο – μείνε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα και έπειτα επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Εκτέλεσε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

 

 

Goblet-Squats caf4a

– Σε όρθια στάση και με τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους, λύγισε αργά τα γόνατά σου και ρίξε το βάρος σου στις μύτες των ποδιών σου. Κάνε βαθύ ημικάθισμα, φροντίζοντας φυσικά να μην περνούν τα γόνατά σου τις μύτες των ποδιών σου. Μην ξεχνάς να έχεις καλά σφιγμένη την κοιλιά σου κατά την εκτέλεση της άσκησης. Κατέβα όσο πιο χαμηλά μπορείς και μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Δεύτερο βήμα; Ανεβαίνεις ελάχιστα και έχοντας λυγισμένα γόνατα σηκώνεις το δεξί σου πόδι στα πλάγια και όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για το άλλο πόδι. Κάνεις 3 σετ των 12 επαναλήψεων για το κάθε πόδι.
– Ξάπλωσε στο στρώμα μπρούμυτα και στα τέσσερα. Οι παλάμες σου θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και το κεφάλι σου θα πρέπει να κοιτά κάτω. Στηρίξου στους αγκώνες σου και σήκωσε το δεξί σου πόδι πίσω και ψηλά, προσπαθώντας να δημιουργήσεις με το γόνατό σου ορθή γωνία. Η πλάτη σου θα πρέπει να είναι ίσια και η κοιλιά σου καλά ρουφηγμένη μέσα. Κατά το κατέβασμα τέντωσε πίσω το πόδι, με τις μύτες του ποδιού σου καλά τεντωμένες. Άλλαξε πλευρά και επανέλαβε με το άλλο πόδι. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr