Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ice globes: Τι κάνουν οι γυάλινες μπάλες που βλέπεις στο Instagram και πώς θα τις χρησιμοποιήσεις

Αν είσαι skincare addict είσαι πολύ φίλη μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Η εμμονή μου με την περιποίηση είναι παροιμιώδης και στόχος μου σε αυτή τη ζωή, είναι να κάνω όλα τα κορίτσια να αγαπήσουν και να φροντίσουν σωστά την επιδερμίδα στους.

Γι’ αυτό σήμερα αποφάσισα να θίξω ένα θέμα που δεν έχουμε συζητήσει ξανά, εδώ στο beauty department: Τα ice globes, αυτές τις γυάλινες μπάλες, με το μακρύ χερούλι, που βλέπεις παντού στο Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by the complexion club (@thecomplexionclub)

Προσωπικά, τις χρησιμοποιώ κάθε πρωί γιατί με μεταμορφώνουν από ανθρωπάκι της Pillsbury (πρήξιμο), σε κανονικό άνθρωπο. Ξεπρήζουν λοιπόν και αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιούνται παγωμένες αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Τι κάνουν τα ice globes

Αρχικά να πούμε ότι χρησιμοποιούνται παγωμένα. Τα δικά μου βρίσκονται μόνιμα στο ψυγείο. Είναι λοιπόν παγωμένα εργαλεία που, όταν γλιστρούν επάνω στο πρόσωπο, μπορούν να μειώσουν (να εξαφανίσουν τολμώ να πω) τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια και σε όλο το πρόσωπο.

Επίσης, βοηθούν στην αποστράγγιση της λέμφου, μειώνουν τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση των πόρων και να ενεργοποιούν την μικροκυκλοφορία του αίματος, που με τη σειρά της θα κάνει το δέρμα να λάμπει.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by By Natalie (@by_nataliebeauty)

Δες και μερικούς ορούς για λάμψη

Με λίγα λόγια, είναι ό, τι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα σου το πρωί που ξυπνάς. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη ωστόσο, τα ice globes είναι και μία μοναδικά απολαυστική εμπειρία και θα το καταλάβεις αν τα χρησιμοποιήσεις.

Από τι είναι φτιαγμένα;

Τα καλά ice globes, είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας γυαλί και περιέχουν ένα ειδικό υγρό που παραμένει παγωμένο για περισσότερη ώρα από ότι το νερό.

Τα πολύ καλά ice globes μπορούν να αντέξουν ακόμα και στην κατάψυξη αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αποπειραθείς να βάλεις αυτά που αγόρασες στην κατάψυξη, εκτός και αν είσαι 100% σίγουρη ότι είναι κατάλληλα, δηλαδή ότι περιέχουν αντιψυκτικό υγρό. Αν δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια, το υγρό θα παγώσει και θα σπάσουν.

Πώς τα χρησιμοποιείς;

Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα προϊόντα σου. Με τον αγαπημένο σου ορό, με την κρέμα ματιών ή απλά με την κρέμα σου. Είναι απαραίτητο να έχεις βάλει κάποιο προϊόν στο πρόσωπό σου πριν ξεκινήσεις το μασάζ με τα ice globes, διαφορετικά δεν θα γλιστρούν.

Για lifting μασάζ: Πάρε τα παγωμένα globes σου και, αφού εφαρμόσεις τον ορό σου (αν είναι ορός σύσφιξης ακόμα καλύτερα) ξεκίνα από τη βάση του λαιμού σου και κάνε ανοδικές, κυκλικές κινήσεις προς τα επάνω, πιέζοντας ελαφρά. Στο παρακάτω video θα δεις τι πρέπει να κάνεις…

Στόχος είναι η ανόρθωση, συνεπώς πρέπει να πηγαίνεις κόντρα στη βαρύτητα, με φορά προς το μέτωπο. Όταν φτάσεις στην περιοχή των ματιών, κάνε απαλές κινήσεις από την εσωτερική γωνία του ματιού και προς τα έξω.

Δες εδώ τέλειους αντιγηραντικούς και συσφιγκτικούς ορούς

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πιγούνι και τα μάγουλά σου. Έχοντας σαν «αφετηρία» τη μύτη σου, κάνε διαγώνιες κινήσεις με φορά προς τα ζυγωματικά. Έπειτα, έχοντας σαν αφετηρία τη μέση του πιγουνιού σου, κάνε διαγώνιες κινήσεις με φορά προς τους κροτάφους σου.

Είναι καλό να επαναλάβεις τις κινήσεις σου τουλάχιστον 10 φορές την κάθε μία ή, εναλλακτικά, να αφιερώσεις μισό λεπτό σε κάθε σημείο του προσώπου. Τέλος, να θυμάσαι ότι, αυτό είναι το τέλειο μασάζ για το πρωί. Δες παρακάτω τι μπορεί να κάνει για τα πρησμένα μάτια…

Extra tip! Κράτα τα Globes σου κάθετα, με το χερούλι προς τα επάνω και τη σφαίρα προς τα κάτω. Έτσι θα είναι πάντα γεμάτη με το παγωμένο υγρό.

Για λεμφικό μασάζ: Σου έχω εξηγήσει πώς να το κάνεις με τα χέρια σου και με το face roller σου. Tα ice globes ωστόσο απογειώνουν τη διαδικασία ΚΑΙ το αποτέλεσμα.

Θυμήσου τι έχουμε πει: Το λεμφικό μασάζ αποσυμφορεί τη… λέμφο, το «αποχετευτικό σύστημα» του σώματος. Έτσι, τα πρηξίματα μειώνονται, οι τοξίνες απομακρύνονται, και φτάνει στο δέρμα περισσότερο αίμα και οξυγόνο. Τελειότητα. Παρακάτω θα δεις πώς γίνεται το λεμφικό μασάζ.

Το λεμφικό μασάζ ξεκινά από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα έξω και «στραγγίζοντας» προς τα κάτω. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείς ice globes, είναι καλύτερα να προσαρμόσεις το μασάζ στις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Διάβασε εδώ πώς θα κάνεις λεμφικό μασάζ στο πρόσωπό σου με τα χέρια

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, ξεκίνα με κυκλικές κινήσεις από τη βάση του λαιμού και προς τα επάνω. Τελειώνοντας το μασάζ σου με πιέσεις προς τα κάτω.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, οι κινήσεις σου πρέπει απαραίτητα να τελειώνουν με φορά προς τα κάτω και να φτάνουν ως τα κόκαλα του ντεκολτέ.

Αν σε απασχολούν οι ρυτίδες και οι πανάδες, οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι μπρος-πίσω για να «ξυπνήσει» η περιοχή. Ναι, και αυτές θα καταλήγουν με φορά προς τα κάτω.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Beauty Room, Wrington. (@thebeautyroomwrington)

Όποια και αν είναι η δική σου ανάγκη πρέπει να κάνεις απαραίτητα μασάζ στον λαιμό, το περίγραμμα του προσώπου, τα μάγουλα, τα μάτια και το μέτωπο. Η λέμφος διασχίζει όλο σου το σώμα, και το πρόσωπο.

Τέλος, να θυμάσαι ότι το λεμφικό μασάζ είναι ιδανικό για τη βραδινή σου περιποίηση.

Που θα βρεις ice globes;

Δεν είναι δύσκολο και με μία μικρή αναζήτηση online θα ανακαλύψεις e-shop που έχουν πολλές επιλογές. Επίσης, μπορείς να βρεις ποιοτικά ice globes σε ινστιτούτα αισθητικής και δερματολογικά ιατρεία. Παρακάτω ωστόσο, συγκέντρωσα 4 ice globes που έχω λατρέψει για να σε βοηθήσω. Ρίξε μία ματιά.

Διάβασε τι μπορούν να κάνουν τα face rollers για εσένα




Πηγή