Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Mega-Guide! Όλα τα προϊόντα που μπορεί να χρειαστείς αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας μαζί με τα σπυράκια, είναι super hot θέματα προς συζήτηση πάντα. Είναι νούμερο ένα στις αναζητήσεις και πάντα ανάμεσα στις ερωτήσεις που λαμβάνουμε. Η λιπαρότητα όμως δεν είναι κάποια πάθηση που μπορεί να ξεπεραστεί, οφείλεται στον τύπο της επιδερμίδας που έχουμε και γι᾽αυτό μπορεί απλά να περιοριστεί.

Επειδή λοιπόν δεν φεύγει… παραμένει και σαν θέμα συζήτησης. Βλέπεις, η λιπαρότητα είναι και απρόβλεπτη. Ενώ νιώθεις πως τα έχεις κάνει όλα σωστά, μπορεί ξαφνικά να ξεκινήσεις να γυαλίζεις σα να μην υπάρχει αύριο… έτσι, χωρίς λόγο. Αυτό πιθανότατα να σε ωθεί σε πολύ δραστικά μέτρα και κάπου εκεί χάνεται η μάχη ενάντια στη λιπαρότητα.

Ο βασικότερος κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι πως, η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Ναι, ναι ενυδάτωση! Αν βάζεις πολύ σκληρά προϊόντα που αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος λιπαρότητας τη «μπερδεύεις» και νομίζει πως δεν έχει αρκετή υγρασία συνεπώς παράγει περισσότερο σμήγμα για να αναπληρώσει… Καταλήγεις λοιπόν με ακόμα περισσότερη λιπαρότητα, εκτυφλωτική γυαλάδα και ίσως σπυράκια #thehorror!

Με το δίκιο σου όμως αναρωτιέσαι τι ενυδάτωση πρέπει να προσφέρεις στο ήδη λιπαρό σου δέρμα. Υπάρχουν κρέμες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να δίνουν στην επιδερμίδα σου αυτό ακριβώς που χρειάζεται χωρίς να την επιβαρύνουν αλλά η ενυδάτωση μόνο δεν αρκεί. Όλα τα βήματα της περιποίησης, ακόμα και του μακιγιάζ σου, πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα της επιδερμίδας σου.

Αν χρησιμοποιείς για παράδειγμα ένα σκληρό σαπούνι, μία δυνατή λοσιόν και μετά βάλεις μία κρέμα για λιπαρές επιδερμίδες θα απαλλαγείς από τη γυαλάδα για… περίπου 5 λεπτά. Το δέρμα σου και πάλι θα μπερδευτεί. Όλα σου τα προϊόντα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους και να δημιουργούν την ισορροπία που τόσο χρειάζεται το δέρμα σου. Πως θα τα διαλέξεις; Κάναμε εμείς τη δουλειά για εσένα…

Στον παρακάτω mega guide pου ετοιμάσαμε σήμερα έχουμε επιλογές καθαριστικών, λοσιόν, κρεμών, μασκών, αντηλιακών και μεικάπ ιδικά για λιπαρές επιδερμίδες. Έχουμε με λίγα λόγια όλα τα βασικά για το καθημερινό σου skincare πoυ θα σε οδηγήσουν σε πιο ματ επιδερμίδα με όσο λιγότερα σπυράκια γίνεται. Με ένα scroll θα τα ανακαλύψεις όλα όμως να θυμάσαι: Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την επιδερμίδα σου τον έχει ο δερματολόγος σου συνεπώς ένα τηλεφώνημα είναι πάντα απαραίτητο πριν δοκιμάσεις κάτι νέο! Enjoy…

Διάβασε ακόμα: Your insta–questions: Πως εφαρμόζω το serum;

 


Πηγή