Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Σπιτική κρέμα νυκτός για τις ρυτίδες!

Σπιτική κρέμα νυκτός για τις ρυτίδες!

Μια σπιτική κρέμα νυκτός κατά των ρυτίδων, που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Το λιβάνι θα βοηθήσει να επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση της έκτασης των ρυτίδων που ήδη έχετε.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού βοηθά επίσης να διώξει τις ρυτίδες του προσώπου, καθαρίζει το δέρμα και βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας. Το λεμόνι έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε ρηχά δέρμα, και μια ήπια επίδραση λεύκανσης για τα σημάδια ηλικίας, δίνοντάς του μια πιο νεανική εμφάνιση και αίσθηση.

Η καλέντουλα δίνει μια κατευναστική επίδραση στην κρέμα και είναι πολύ χρήσιμη για κάθε ξηρό δέρμα.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη δική σας αντιρυτιδική κρέμα νυχτός

Μια χούφτα αποξηραμένα άνθη καλέντουλας

1 ουγκιά υγρού (30ml) Έλαιο Καλέντουλα

3/4 oz (20g) Κερί μελισσών

1 1/2fl oz (45ml) Αμυγδαλέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 ml) λιβάνι αιθέριο έλαιο

1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 ml) Αιθέριο έλαιο Λεμονιού

Κανάτα για να μετρήσετε

Κόσκινο

Μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα

Ξύλινο κουτάλι

Γυάλινα βάζα με καπάκια

Ξεκινάμε:

Με τα άνθη καλέντουλας και 300 ml βραστό νερό, κάντε μια φυτική έγχυση. Η έγχυση γίνεται με την τοποθέτηση των λουλουδιών σε μια κανάτα, ρίχνετε βραστό νερό πάνω τους και στη συνέχεια, αφήνετε την κανάτα καλυμμένη μέχρι να κρυώσει. Το μείγμα αφού κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο.

Herbal έγχυση
Σε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα, λιώστε το κερί. Προσθέστε την καλέντουλα και το αμυγδαλόλαδο, χτυπώντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, και στη συνέχεια προσθέστε 2 1/2 κουταλιές της σούπας (38 ml) των αφεψημάτων και το χυμό λεμονιού σιγά σιγά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι η κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία του σώματος. Προσθέστε το λιβάνι και τα αιθέρια έλαια λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε ξανά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να κρυώσει. Προσθέστε το λιβάνι και τα αιθέρια έλαια λεμονιού.
Για να σταματήσετε το διαχωρισμό του λαδιού από το νερό ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να κρυώσει εντελώς, τότε με ένα κουτάλι τη βάζετε σε αεροστεγή βάζα. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αιθέρια έλαια είναι καλά διατηρημένα, τα βάζα θα πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος.

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr