Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

«Έχω έναν κανόνα που δεν είπα ποτέ στα παιδιά μου!»

Ίσως γνωρίζετε το παράδειγμα με το λουλούδι, που όταν του μιλάς γλυκά, όμορφα και «φροντιστικά» εκείνο ανθίζει, ψηλώνει, ακτινοβολεί. Ενώ όταν του μιλάς με αιχμηρές κουβέντες, προσβλητικές, πονετικές, εκείνο μαραίνεται, ξεραίνεται ,πεθαίνει. Έτσι είναι και ο άνθρωπος, ένα λουλούδι που οι λέξεις το πονάνε, ή το πάνε στα ουράνια.

Ό,τι λέμε για τον εαυτό μας έχει σοβαρό αντίκτυπο σε εμάς και στη ζωή μας, στην αυτοεικόνα, και την αυτοπεποίθησή μας!

Μια μητέρα που δεν προσβάλει ποτέ τον εαυτό της, ακόμα κι όταν δεν νιώθει στα καλά της, ακόμα κι αν δεν το πιστεύει πάντα, τότε θα γίνει ένα φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά της, που ποτέ δεν θα μειώσουν τον εαυτό τους, ούτε καν για πλάκα.

Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο σπουδαίο! Είναι ένας πολύτιμος κανόνας διαπαιδαγώγησης! Αν μιλάμε άσχημα στον εαυτό μας, και έρθει μετά κάποιος και μας πει το ίδιο, εμείς θα το δεχτούμε, θα πούμε ότι έχει δίκιο.

Η αυτοπεποίθηση είναι πιασμένη χεράκι-χεράκι με την αξιοπρέπεια. Και μεγαλύτερη αρετή από την αξιοπρέπεια δεν ξέρω αν υπάρχει.

Η Mary Duke είναι βοηθός μητρότητας, και κάνει σεμινάρια με τη μέθοδο Lamaze.

 

Ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με έναν μοναδικό κανόνα.

Η περιγραφή της λέει:

«Έχω έναν κανόνα που δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου. Αν κάποιο παιδί μου, μου ζητήσει να με βγάλει μια φωτογραφία, λέω πάντα ναι. Ανεξάρτητα από το πώς φαίνομαι ή νιώθω. Όταν μου δείχνουν τη φωτογραφία που με τράβηξαν, πάντα ενθουσιάζομαι. “Ωωω, μ’ αρέσω!” ή “Είμαι τόσο όμορφη!”

Δεν μιλάω αρνητικά για την εμφάνισή μου μπροστά στα παιδιά μου. Ακόμη και με τα επιπλέον κιλά από την εγκυμοσύνη και την ατημέλητη εμφάνιση.

Δεν θα μιλήσω αρνητικά για το σώμα μου στα παιδιά μου.

Το να επιλέγω να μην αποφεύγω την κάμερα ή τον καθρέφτη, είναι μια επέκταση αυτού.

Εδώ και 6 χρόνια είμαι ευγενική με τον εαυτό μου για χάρη των παιδιών μου. Και μέσα από αυτό έμαθα το μυστικό.

Και δεν πιέζεσαι καθόλου για να το κάνεις. Μέρα με τη μέρα γίνεται η πραγματικότητά σου.

Αυτό που λες στον εαυτό σου για τον εαυτό σου, αυτό πιστεύεις τελικά».

Και αυτό πιστεύουν τελικά και οι άλλοι για εσένα θα συμπληρώσω εγώ. Και αυτό θα πιστέψουν και τα παιδιά μας για τους δικούς τους εαυτούς. Να αγαπούν τον εαυτό τους!

Γι αυτό ο viral κανόνας της μαμάς αυτής, ενθουσίασε τόσους πολλούς γονείς. Το έχουμε ανάγκη, αλήθεια.

Ας αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε με τον δικό μας κανόνα ή παίρνοντας παράδειγμα από τον κανόνα της Mary.

Να μεγαλώσουμε παιδιά που θα αγαπούν τον εαυτό τους, κορίτσια και αγόρια. Και αυτό θα το ξεκινήσουμε δίνοντας αγάπη πρώτα σε εμάς!
Πηγή