Αναψυκτικά: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους κάτω των 50

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωσή κατά την εφηβεία (13-18 ετών) αλλά και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου πριν την ηλικία των 50 ετών.

Ειδικότερα, η κατανάλωση μόλις 237 ml την ημέρα, σχετίστηκε με αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία κατά 16%, ενώ διπλάσιες ή παραπάνω ήταν οι πιθανότητες από μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση συγκριτικά με γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερα από 237 ml.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή