Τρίτη , 28 Ιούνιος 2022

Αυτά τα σημάδια δείχνουν εάν είσαι κουλ μπαμπάς

Οι κoυλ μπαμπάδες είναι εξαιρετικοί επειδή έχουν αυτοπεποίθηση, ορμή – και άλλα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά – αλλά και επειδή η αγάπη τους για τα παιδιά τους είναι αυτόφωτη.

Τι κάνει, έναν μπαμπά κουλ;

Λοιπόν, υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια.

  • Γνωρίζει όλες τις ατάκες των νέων (OMG, LOL, YOLO κτλπ.)
  • Δεν τον νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτόν
  • Είναι φεμινιστής
  • Υποστηρίζει τα ενδιαφέροντα του παιδιού του
  • Είναι προστατευτικός, αλλά εμπιστεύεται την κρίση του παιδιού του
  • Είναι περήφανος για αυτό που είναι το παιδί του
  • Αγάπη χωρίς όρια
  • Δεν φοβάται ότι το παιδί του θα κάνει λάθη

«Κοινός Παρονομαστής» (2014)

Μια ταινία που δίνει έναν εξαιρετικό ορισμό για την πατρότητα και αποτυπώνει τόσο τρυφερά την ανιδιοτελή αγάπη είναι ο «Κοινός Παρονομαστής», σε σενάριο και σκηνοθεσία του εκπληκτικού Σωτήρη Τσαφούλια.

«Η πραγματική αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον τυφλά και απόλυτα αδιαφορώντας για το πώς σου φέρεται ή τι σου έχει κάνει. Η αγάπη πρέπει να είναι αυτόφωτη να έχει την δικιά της ζωή και να μην τρέφεται από τις πράξεις του άλλου».

Δείτε το στιγμιότυπο από την ταινία

Ο «Κοινός Παρονομαστής», ταυτόχρονα μας μαθαίνει ότι ένας πατέρας πρέπει να αφήνει το παιδί του να κάνει τα δικά του λάθη.

«Και ότι δεν σου αρέσει μέσα σου να το αλλάζεις. Κι αν δεν μπορείς να το αλλάξεις να φιλιώνεις μαζί του, και να μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Και ό,τι ψάχνεις στη ζωή σου για να το βρεις, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίζεις μέσα σου τι πραγματικά θέλεις. Και αφού το ξεκαθαρίσεις, τότε, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σταματήσεις να το ψάχνεις, και θα ‘ρθει εκείνο να σε βρει…

Η ζωή μπορεί να μη μας δίνει πάντοτε αυτό που θέλουμε, αλλά μας δίνει πάντοτε αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν θέλει να μοιάσει σε κανέναν, και ούτε ψάχνει το άλλο του μισό…νιώθει ολόκληρος και μόνο τότε μπορεί να μοιραστεί!»

Αυτά τα εκπληκτικά λόγια από έναν πατέρα στην κόρη του που φαίνεται να δυσκολεύεται με τον έρωτα, είναι τόσο αληθινά.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, φαίνεται να έχει αρκετά κοινά με τον κύριο Πλάτωνα (Αντώνης Αντωνίου), και οι δύο πιστεύουν πως η γυναίκα είναι κάτι ιερό και έχουν για παράδειγμα τις κόρες τους.

Και οι δύο είναι πολύ κουλ μπαμπάδες!


Πηγή