Τετάρτη , 2 Δεκέμβριος 2020

Γιατί αποφάσισα να βγάλω τη γλουτένη από τη διατροφή μου

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνώριζες, είναι πως για πολλούς ανθρώπους, η στροφή σε μία διατροφή που δεν περιέχει γλουτένη αποτελεί βασική προϋπόθεση για μία καλύτερη καθημερινότητα. Βλέπεις, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένη -κάτι το οποίο μπορεί να εξακριβώσει ο καθένας μας κάνοντας σήμερα τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις- ή έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς αυτή. Αρκεί απλώς να αναφέρω ότι αρκετοί διατροφολόγοι θεωρούν πως η δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη) θα είναι η μεγαλύτερη διατροφική πρόκληση στον δυτικό κόσμο τα επόμενα χρόνια!

Στη δική μου περίπτωση, το ξεκίνημα προς μία Gluten Free Life, έγινε την περασμένη άνοιξη, όταν και άρχισα να περνάω περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να μαγειρεύω πιο συχνά. Γιατί αποφάσισα να βγάλω τη γλουτένη από τη διατροφή μου; Διότι ήθελα να διαπιστώσω αν τα «φουσκώματα» που αισθανόμουν όταν έτρωγα ψωμί, pancakes και διάφορα αρτοσκευάσματα, οφείλονταν σε αυτή -παρεμπιπτόντως, άλλο ευαισθησία στη γλουτένη και άλλο κοιλιοκάκη- και γιατί απλούστατα, ήθελα να δοκιμάσω τη διατροφική τάση για την οποία όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου μιλούσαν τα τελευταία χρόνια.

Είπα και εγώ «ναι», λοιπόν, σε μία gluten free καθημερινότητα και σε συνταγές χωρίς γλουτένη και ιδού πώς τα κατάφερα και τι έμαθα μέσα από αυτό το νέο διατροφικό «ταξίδι».

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr


Πηγή