Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

Εννέα εκπληκτικά πράγματα που κάθε μαμά κάνει για το παιδί της

Υπάρχουν κοινά πράγματα που κάθε μαμά κάνει για το παιδί της.

Από πού να πρωτοξεκινήσουμε: από τη φροντίδα του νεογέννητου, τα ξενύχτια, τα πρώτα του βήματα; Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ορισμένα όμως από αυτά τα πράγματα που κάνουν οι μητέρες είναι όχι μόνο αξιοθαύμαστα αλλά και μοναδικά.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Οι μαμάδες θηλάζουν ακόμα κι αν είναι επώδυνο

Ο θηλασμός δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολος για όλες τις μητέρες. Ωστόσο, πολλές υπομένουν τον πόνο για μέρες ακόμα και εβδομάδες αν χρειαστεί, προκειμένου να μη στερήσουν το μωρό τους το μητρικό γάλα.

Κάνουν θυσίες

Οι μητέρες δεν κοιμούνται, δεν ξεκουράζονται. Το σώμα τους είναι «προικισμένο» με ένα ειδικό γονίδιο που αντέχει την κούραση, την ταλαιπωρία. Ακόμα κι αν γκρινιάζουν, δεν θα διστάσουν για χάρη των παιδιών τους να κάνουν όποια θυσία χρειαστεί.

Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής

Κάθε μαμά αγαπά τα παιδιά της άνευ όρων. Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλη αγάπη στον κόσμο σαν αυτή της μητέρας.

Έχουν μεγάλη υπομονή

Μια μητέρα έχει όλη την υπομονή του κόσμου όταν πρόκειται για το παιδί της (ακόμα κι όταν νιώθει ότι έχει ξεμείνει από αποθέματα, θα τη βρει τη λύση).

Είναι ανεκτικές

Οι μητέρες έχουν την ικανότητα να αποδέχονται τα παιδιά τους όπως ακριβώς είναι.

frodida neogennitoy neoi goneis

Ξέρουν να συγχωρούν

Η συγχώρεση μιας μητέρας δεν έχει όρια. Αφήνει το λάθος στο παρελθόν, καταπιέζοντας την ενοχή και την τιμωρία, θέλοντας μόνο το καλό για το παιδί της.

Προσπαθούν να γίνουν καλύτερες

Πάντα ανησυχούν αν είναι καλές μάνες. Αν κάνουν το σωστό. Αν αποτελούν το καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους. Και προσπαθούν να βελτιωθούν, να γίνουν καλύτερες.

Είναι προστατευτικές

Ποια μητέρα δεν θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει το παιδί της; Αυτή η υπερπροστατευτικότητα δεν σταματά ούτε όταν το παιδί της ενηλικιωθεί.

Έχουν υπερδυνάμεις

‘Η έτσι πιστεύουν οι άλλοι, βλέποντάς τες να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβουν όλα, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πάντων ( εις βάρος συχνά των δικών της).

Αν μετρήσετε όλα όσα κάνει μια μαμά μέσα στην ημέρα, μπορεί να νομίζετε ότι έχουν γίνει από πολλά άτομα. Αλλά όχι, όλα α έχει κάνει η μητέρα – η ίδια που σβήνει το φως την ώρα του ύπνου και που σε καλωσορίζει το επόμενο πρωί με το πρωινό στο τραπέζι.

Πηγή: youaremom.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma


Πηγή