Τρίτη , 28 Σεπτέμβριος 2021

Η Pfizer δοκιμάζει τα εμβόλια στα παιδιά κάτω των 12 ετών

Οι κλινικές δοκιμές συμπεριλαμβάνουν παιδιά ηλικιών 6 μηνών έως 11 ετών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BioNTech, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά.

Πώς θα γίνουν οι κλινικές δοκιμές

Η πρώτη φάση των δοκιμών Pfizer περιλαμβάνει 144 παιδιά (μερικά από τα οποία έχουν ήδη τις πρώτες δόσεις) και περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του προτιμώμενου επιπέδου δοσολογίας για τις τρεις ηλικιακές ομάδες – 6 μηνών έως 2 ετών, 2 έως 5 ετών και 5 έως 11 ετών.

Αρχικά, κάθε παιδί θα λάβει μια δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου και στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε υψηλότερες δόσεις. Η δόση ενηλίκων του εμβολίου Pfizer / BioNTech COVID-19 είναι δύο λήψεων, 30 μικρογραμμάριων η καθεμία.

Η δεύτερη φάση της δοκιμής είναι μια αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των επιλεγμένων επιπέδων δόσης.

«Η Pfizer έχει μεγάλη εμπειρία στην προώθηση κλινικών δοκιμών εμβολίων σε παιδιά και βρέφη και δεσμεύεται να βελτιώσει την υγεία και την ευημερία των παιδιών μέσω των προσεκτικά σχεδιασμένων κλινικών δοκιμών», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, όπως ανέφερε το CNBC.

Σύμφωνα με τους The New York Times, οι πρώτοι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν ένα ζευγάρι δίδυμων κοριτσιών 9 ετών, τα οποία ανοσοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα στις 25 Μαρτίου.

Στόχος μέσα από αυτές τις δοκιμές είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες στις αρχές του 2022, ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Τύπου, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

πηγή: verywellfamily.com


Πηγή