Μέλι: Ποια τα οφέλη του για την έγκυο και το έμβρυο;

Το μέλι είναι νόστιμο, θρεπτικό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά μπορούν να τα εντάξουν στη διατροφή τους  μετά το πρώτο έτος και αυτό γιατί το μέλι περιέχει σπόρους Clostridium Botulinum, βακτήρια που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα και ενδέχεται να προκαλέσουν στα μωρά αλλαντίαση. Η αλλαντίαση είναι μία παραλυτική ασθένεια που επηρεάζει τη νευρική και μυϊκή λειτουργία του βρέφους, επηρεάζοντας την ικανότητα να κουνηθεί, να καταπιεί ή ακόμα και να αναπνεύσει.

Kάτι τέτοιο δημιουργεί εύλογα το ερώτημα: Επιτρέπεται το μέλι στην εγκυμοσύνη ή η κατανάλωσή του μπορεί να βλάψει το έμβρυο;

Το μέλι όχι μόνο επιστρέπεται στην εγκυμοσύνη, αλλά θεωρείται και το ιδανικό γλυκαντικό για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες για κάτι γλυκό, καθώς εκτός από τη νόστιμη γεύση του, χαρακτηρίζεται και από την υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε περίπτωση για να καταναλωθεί θα πρέπει να είναι παστεριωμένο και η κατανάλωσή του να μην υπερβαίνει τις 180 με 200 θερμίδες ημερησίως.

Ποια τα οφέλη του μελιού για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου

Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Συμβάλλει στην γρήγορη επούλωση των πληγών και η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντιμετωπίζει τις καούρες και τη δυσπεψία

Οι καούρες και η δυσπεψία είναι από τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης, ειδικά το τρίτο τρίμηνο. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι, είναι ό,τι πρέπει για να νιώσετε καλύτερα.

Καταπολεμά την αϋπνία

Εκτός από την αίσθηση της συνεχής κόπωσης που ταλαιπωρεί αρκετές μέλλουσες μαμάδες την περίοδο της εγκυμοσύνης, συχνό φαινόμενο είναι και οι αϋπνίες. Σύμφωνα με μελέτες, το μέλι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορούν να τις καταπολεμήσουν.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η θαυματουργή αυτή τροφή μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση αυτού του συμπτώματος. Εντάξτε το μέλι στα σνακ που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της μέρας σας και θα το διαπιστώσετε.

Πηγή: parentune.com


Πηγή