Σάββατο , 30 Απρίλιος 2022

Μωρά βλέπουν για πρώτη φορά χιόνι και οι αντιδράσεις τους είναι απολαυστικές

Κι όμως, το ζήσαμε και αυτό! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πρωτεύουσα και πολλές ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα που σπάνια η θερμοκρασία πέφτει κάτω του μηδενός, ντύθηκαν στα λευκά. Μικροί-μεγάλοι, για ώρες μέναμε κολλημένοι στα παράθυρα να κοιτάμε το κατάλευκο σκηνικό και φτιάξαμε χιονάνθρωπους στις αυλές και στα μπαλκόνια μας.

Το χιόνι είναι κάτι μαγικό και πιο πολύ από όλους ενθουσιάζονται τα παιδιά. Και με το δίκιο τους. Είναι κάτασπρο, μαλακό, παγωμένο και ενδείκνυται για ατέλειωτο παιχνίδι. Το γεγονός δε ότι σπάνια το βλέπουμε στην Ελλάδα, τουλάχιστον στις περισσότερες πόλεις και περιοχές, το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Πώς αντιδρούν όμως άραγε τα μωρά όταν βλέπουν για πρώτη φορά χιόνι;

Οι αντιδράσεις τους είναι άκρως απολαυστικές και βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο γονείς από όλον τον κόσμο το αποδεικνύουν.

Για παράδειγμα, το κοριτσάκι που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, άρχιζε να φωνάζει από τον ενθουσιασμό του. Σιγά-σιγά πλησιάζει τον χιονισμένο δρόμο και περιεργάζεται το κάτασπρο χιόνι με ενδιαφέρον.

 

Η χαριτωμένη μπέμπα που θα δείτε στο δεύτερο βίντεο από την άλλη, δεν ήταν τόσο τολμηρή για να θελήσει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς της. Απολαμβάνει όμως τις νιφάδες που πέφτουν πρόσωπό της και χαμογελάει με χαρά.

 

Λίγο μεγαλύτερο, το κοριτσάκι στο παρακάτω βίντεο παίζει, ακουμπάει και περιεργάζεται το χιόνι, ενώ δε σταματά να επαναλαμβάνει τη λέξη «χιόνι» που πιθανά είναι μία νέα λέξη στο λεξιλόγιό της.


Πηγή