Τρίτη , 10 Δεκέμβριος 2019

Μωρό 6 μηνών: Αυτά είναι τα βασικά στάδια της ανάπτυξής του (vid)

Πιθανόν να σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε αλλά το μωρό σας είναι ήδη 6 μηνών. Σε αυτό το στάδιο αρχίζει να μαθαίνει πώς να επικοινωνεί και δοκιμάζει στερεές τροφές.

Η ανάπτυξή του από μήνα σε μήνα θα είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, προτιμά αντί να είναι ξαπλωμένο, να πιάνει αντικείμενα με τα χεράκια του και να εξερευνά το περιβάλλον γύρω του. Επίσης, αρχίζει να προφέρει συλλαβές χωρίς νόημα και ενδεχόμενα να μιμείται ήχους. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα αντικείμενο από το ένα χέρι στο άλλο, να το βάζει στο στόμα του και μετά να το πετάει.

Ανάπτυξη

Το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να κάθεται μόνο του. Σύμφωνα με το webmd.com, πολλά μωρά μπορούν να μπουσουλούν ή να κυλιούνται ενώ συχνά ανεβάζουν μαζί χέρια πόδια, χάνοντας την ισορροπία τους.

Υπνος

Όταν τα μωρά σε αυτή την ηλικία έχουν πρόβλημα να πέσουν ή να παραμείνουν κοιμισμένοι, κάποιοι γονείς στρέφονται σε μια μέθοδο που αναπτύχθηκε από τον παιδίατρο Richard Ferber. Η μέθοδος Ferber, όπως είναι γνωστή, προβλέπει να αφήνετε το μωρό στην κούνια του ενώ είναι ακόμα ξύπνιο. Εάν το μωρό σας φωνάζει, θα πρέπει κάθε βράδυ πριν πάτε να το ηρεμήσετε να αυξάνετε προοδευτικά το χρόνο αναμονής. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για μερικές οικογένειες, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές μεθόδους ύπνου προτού βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Τι άλλο μπορεί να κάνει ένα μωρό 6 μηνών

  • Πέφτει μπρούμυτα, σηκώνει το κεφάλι και στο στέρνο στηριζόμενο στα άκρα του που είναι τεντωμένα
  • Γυρίζει ανάσκελα, σηκώνει το κεφάλι του από το μαξιλάρι. Σηκώνει επίσης τα κάτω άκρα του και τα πιάνει με τα χέρια του
  • Μπορεί να καθίσει και να με τη βοήθειά σας να ανασηκωθεί ( κρατώντας τα χέρια του)
  • Χοροπηδάει όταν είναι όρθιο και μπορεί να παραμείνει με τη βοήθειά σας όρθιο για λίγη ώρα
  • Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του
  • Εξερευνά με τα μάτια το περιβάλλον
  • Αντιδρά με έντονες κινήσεις των άκρων και γέλιο όταν κάποιος παίζει μαζί του
  • Αρχίζει να προσφέρει μονοσύλλαβους φθόγγους
  • Μιμείται ήχους

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ρυθμό της ψυχοκινητικής ανάπτυξης μεταξύ των βρεφών, οι οποίες είναι απόλυτα φυσιολογικές. Έτσι, δεν θα πρέπει να σας κυριεύσει πανικός αν διαπιστώσετε ότι σε αντίστοιχη ηλικία το παιδί μιας φίλης ή ακόμη και το δίδυμο αδελφάκι του δικού σας παιδιού έχει διαφορετική συμπεριφορά. Ο παιδίατρός σας, είναι αυτός που θα παρακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού σας και μπορεί να σας συμβουλεύσει σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συνοπτικά τι πρέπει να κάνει ένα μωρό έξι μηνών:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή