Δευτέρα , 23 Νοέμβριος 2020

Νεογέννητα φωτογραφίζονται αγκαλιά με πάνινα ζωάκια και είναι αξιαγάπητα

Από τους πρώτους μήνες της ζωής του, το παιδί διαλέγει ένα αντικείμενο παρηγοριάς για να του παρέχει ασφάλεια.

Αυτό μπορεί να είναι ένα πάνινο παιχνίδι, μια κουβερτούλα ακόμα και ένα μαξιλάρι.Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει την επιλογή του στην ηλικία μεταξύ οκτώ και δώδεκα μηνών και το αντικείμενο που θα επιλέξει θα το κρατήσει για κάποια χρόνια. Όταν θα είναι κουρασμένο, το μεταβατικό αυτό αντικείμενο θα το βοηθάει να αποκοιμηθεί. Όταν σας αποχωρίζεται, θα το καθησυχάσει. Όταν φοβάται ή αναστατώνεται, θα το παρηγορεί. Όταν βρεθεί σε ένα ξένο περιβάλλον, θα το κάνει να νιώσει σαν το σπίτι του.

Μεταβατικά παιχνίδια αγκαλιάς

Τα συγκεκριμένα αυτά αντικείμενα καλούνται «μεταβατικά», επειδή βοηθούν τα παιδιά να κάνουν τη συναισθηματικής φύσεως μετάβαση από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία. Σε κάποιο βαθμό είναι αποτελεσματικά επειδή κάνουν το παιδί να νιώθει καλά: είναι μαλακά, απαλά στο άγγιγμα και μπορεί να τα αγκαλιάσει και να τα χαϊδέψει. Είναι όμως αποτελεσματικά επειδή είναι οικεία, σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία. Ένα μαλακό κουκλάκι έχει πάνω του τη μυρωδιά του παιδιού και θα του θυμίζει την άνεση και την ασφάλεια του δωματίου του. Του δίνει την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε νεογέννητα μωρά να φωτογραφίζονται με ζωάκια αγκαλιάς και πραγματικά οι φωτογραφίες είναι μοναδικές.

Φωτογραφίες: instagram @babyphotography_
Πηγή