Τρίτη , 19 Ιανουάριος 2021

Νόστιμα και λαχταριστά κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη για παιδιά

Η κοιλιοκάκη είναι μία από τις συνηθέστερες, συνδεδεμένες γενετικά, ασθένειες στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη. Κάποια άτομα με κοιλιοκάκη αντιδρούν επίσης και στη βρόμη.

Η κοιλιοκάκη επηρεάζει διαφορετικά το κάθε άτομο και μπορεί να εμφανίσει έως και 300 διαφορετικά συμπτώματα, αρκετά εκ των οποίων είναι δυσδιάκριτα ή φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους.

Εκτός από τους ενήλικες υπάρχουν αρκετά παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα από μικρή ηλικία με την κοιλιοκάκη και αναγκάζονται να προσαρμοστούν και να προσαρμόσουν το διατροφικό τους πρόγραμμα στα νέα δεδομένα. Αυτό είναι κάτι αρκετά δύσκολο όχι μόνο για εκείνα αλλά και για τους γονείς τους καθώς θα πρέπει να ελέγχουν όλα τα προϊοντα που αγοράζουν για τυχόν “κρυμμένη” γλουτένη και να μαγειρεύουν αρκετά προσεκτικά.

Κεφτεδάκια: Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών

Τα παιδιά λατρεύουν τα κεφτεδάκια και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να τα στερηθούν αν διαγνωστούν με κοιλιοκάκη.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω πώς θα φτιάξετε εύκολα κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη για τα παιδιά σας.

* με πληροφορίες από την Κοιλιοκάκη Ελλάς


Πηγή