Παρασκευή , 24 Μάιος 2024

Οι μπαμπάδες του σήμερα περνούν τον τριπλάσιο χρόνο με τα παιδιά τους

Μόλις 54 χρόνια πριν, οι μπαμπάδες περνούσαν συνολικά 2,5 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενοι με τη φροντίδα των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα. Σήμερα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 8 ώρες την εβδομάδα, παρά τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πλέον οι μπαμπάδες περνάνε σαφώς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους από ότι συνηθίζονταν δεκαετίες πριν και τα οφέλη από αυτό είναι περισσότερα από ένα.

Αρχικά, η ενασχόληση με τα παιδιά κάνει τους μπαμπάδες να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και πλήρεις. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παραπάνω από τους μισούς μπαμπάδες δήλωσαν ότι η πατρότητα είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς τους και ότι οι στιγμές με τα παιδιά τους είναι η επιβράβευσή τους.

Πιο ευτυχισμένες όμως αισθάνονται και οι μαμάδες των οποίων οι σύντροφοι ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών. Μάλιστα, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις υποχρεώσεις του σπιτιού, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Τα περισσότερα οφέλη, τα έχουν τα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνες, η απουσία του πατέρα από την ανατροφή των παιδιών έχει αρνητικές επιπτώσεις στα συναισθήματα των παιδιών και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.  Τα παιδιά ωστόσο, τα οποία νιώθουν την παρουσία των μπαμπάδων τους στην καθημερινότητά τους μεγαλώνοντας γίνονται πιο εξωστρεφή, πιο δημιουργικά, πιο ήρεμα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πηγή: todaysmama.com


Πηγή