Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Οι πιο συχνές ερωτήσεις των παιδιών για τον Άγιο Βασίλη

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα δουν κάτω από το δέντρο το δώρο που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης.

Την ίδια στιγμή όμως αρχίζουν και οι ερωτήσεις: « Εμείς που δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει στο σπίτι;», « Πώς ξέρει αν ήμουν καλό παιδί;», « Πόσο χρονών είναι;» και πολλές ακόμα που προκαλούν αμηχανία αλλά και πολλά γέλια στους γονείς.

Το parents.com συγκέντρωσε τις πιο …δύσκολες ερωτήσεις των παιδιών για τον Άγιο Βασίλη και προτείνει πιθανές απαντήσεις:

«Πώς μπορεί να φτάσει σε όλο τον κόσμο μέσα σε μία νύχτα;»

Απάντηση: Ο Άγιος Βασίλης έχει περισσότερες από 24 ώρες στη διάθεσή του καθώς η ώρα δεν είναι ίδια σε όλο τον κόσμο.

«Δεν έχουμε καμινάδα. Πώς θα μπει;»

Απάντηση: Από την μπροστινή πόρτα! Δεν έχουν όλα τα σπίτια τζάκι, επομένως χρησιμοποιεί την κεντρική πόρτα.

«Πώς ξέρει πραγματικά αν ήμουν καλό ή κακό παιδί;»

Απάντηση: Ο Άγιος Βασίλης έχει μάτια παντού. Τα παρακολουθούν πάντα και ξέρουν με τη βοήθεια των γονιών, των δασκάλων αν είσαι ή όχι καλό παιδί.

«Γιατί ο Άγιος Βασίλης έχει το ίδιο χαρτί περιτυλίγματος και για το δώρο της μαμάς;»

Απάντηση: Πιθανόν κάποιος από τους βοηθούς του μπερδεύτηκε, δεν τύλιξε κάποιο δώρο και όταν το ανακάλυψε ο Άγιος Βασίλης, δανείστηκε λίγο από το χαρτί περιτυλίγματος του δώρου της μαμάς. Πώς μπορεί να μην πονάει από το να τρώει όλα τα μπισκότα και το γάλα;

«Πώς μπορεί να μην πονάει η κοιλιά του από το γάλα και όλα τα μπισκότα που τρώει;»

Απάντηση: Μα δεν είδες πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά του; Εναλλακτικά μπορείτε να πείτε ότι πίνει λίγο γάλα και τρώει μια μπουκιά μπισκότο σε αρκετά σπίτια απλά για να ευχαριστήσει τα παιδιά.

Απαντήσεις που θα λειτουργήσουν επίσης για οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις: «Μαγεία», «Πηγαίνετε να ρωτήσετε τον μπαμπά σας» ή αντιπερισπασμός, «Κοιράξτε, ένας τάρανδος!»


Πηγή