Κυριακή , 18 Απρίλιος 2021

Οκτώ απλοί τρόποι να δείξετε στο παιδί την αγάπη σας

Τα πιο ουσιαστικά «δώρα» που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας είναι η αποδοχή, η σταθερότητα και το πιο σημαντικό η αγάπη σας.

Όλοι οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους. Όμως η εκδήλωση αγάπης στο παιδί, μερικές φορές, μπορεί να είναι περίπλοκη.Υπάρχουν μικροί τρόποι για να την  ώστε να τημ αισθανθεί – και αυτό το συναίσθημα της αγάπης ενός γονέα μπορεί να βελτιώσει κάθε πτυχή της ζωής του παιδιού του.

«Η αγάπη και η ασφάλεια τούς διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για προβλήματα των ενηλίκων και τους δίνει την ελευθερία να είναι απλά παιδιά», λέει η Amy Morin , ψυχοθεραπεύτρια. «Όταν τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή και ότι τα αγαπούν, είναι ελεύθερα να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα – όπως η μάθηση και η δημιουργικότητα».

Παρακάτω θα δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να δείξετε την αγάπη στο παιδί σας:

Ακούστε το

Το παιδί σας θέλει να γνωρίζει ότι είναι σημαντικό για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι το ακούτε με προσοχή κάθε φορά που σας μιλάει.

Διασκεδάστε παρέα

Βρείτε τρόπους  να διασκεδάσετε μαζί. Παίξτε παιχνίδια, αυτοσχεδιάστε.

Αγκαλιάστε το πιο συχνά

Το να λέτε “σ ‘αγαπώ” στο παιδί σας είναι πολύ σημαντικό, αλλά μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η φυσική επαφή. Προσπαθήστε να το αγκαλιάζετε κάθε μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κάντε μικρές χειρονομίες αγάπης

Οι γονείς μπορούν να δείξουν την αγάπη τους ακόμα και με μικρές χειρονομίες. Γράψτε σημειώματα, επαινέστε το για μια προσπάθεια, δείξτε πόσο περήφανοι είστε για όσα κάνει.

Ζητήστε τη γνώμη του

Ζητώντας από τα παιδιά τη γνώμη τους για ένα οικογενειακό θέμα, αναγνωρίζουν ότι εκτιμάτε τη γνώμη τους.

Διατηρήστε ένα πρόγραμμα στο σπίτι

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη συνέπεια. Όσο πιο σταθερή είναι η ζωή και η ρουτίνα τους τόσο περισσότερο θα αισθάνονται ασφαλή και θα έχει λιγότερο άγχος.

Δώστε προσοχή σε όλα τα παιδιά σας

Εάν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά, θα πρέπει να σέβεστε την ατομικότητά τους, να μην τα συγκρίνετε και να υποστηρίζετε τις επιλογές τους.

Υποστηρίξτε το παιδί σας

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αγαπάτε ακόμη και αν κάνουν λάθη. Δείξτε τους ότι είστε περήφανοι για αυτά. Με αυτό τον τρόπο χτίζετε την αυτοπεποίθησή τους, καθώς τα βοηθάτε να βρουν τρόπους να διορθώσουν τα λάθη τους.

Πηγή: parents.com


Πηγή