Πέμπτη , 28 Μάιος 2020

Οκτώ φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε το μητρικό γάλα

Όταν έρχεται ένα μωρό στον κόσμο και ζείτε τις πρώτες στιγμές της μητρότητας, οι απορίες και οι ανησυχίες είναι αρκετές.

Ο θηλασμός είναι μία από τις νέες εμπειρίες που θα γευτείτε. Κάποιες μαμάδες ανησυχούν για την ποσότητα του γάλακτος που παράγουν και για το εάν αυτή είναι επαρκής για το μωρό τους.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν σε περίπτωση που τι μητρικό γάλα σας δεν επαρκές;

Να καταναλώνετε τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Τέτοιες τροφές είναι το σπανάκι και οι άψητοι ξηροί καρποί.

Αυξήστε την ποικιλία των γεύσεων σας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες γεύσεις που κάνουν το μωρό σας να θηλάζει περισσότερη ώρα. Μία από αυτές είναι η γεύση του σκόρδου. 

Αυξήστε την ποσότητα του νερού που καταναλώνετε

Εσείς γνωρίζατε ότι το 80 με 90% του μητρικού γάλακτος περιέχει νερό; Αυξήστε την ποσότητα των υγρών που καταναλώνετε μέσα στη μέρα και θα παρατηρήσετε ότι θα αυξηθεί και το μητρικό γάλα που παράγεται.

Προσπαθήστε να προσλαμβάνεται περισσότερο ασβέστιο

Ιδιαίτερα όταν θα επανέλθει η περίοδός σας, θα χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα ασβεστίου και μαγνησίου που προσλαμβάνετε. Πιείτε περισσότερο γάλα και γενικά καταναλώστε περισσότερα γαλακτοκομικά.

Καταναλώστε τροφές που προκαλούν χαλάρωση και υπνηλία

Το 64% των μωρών ηλικίας πέντε με έξι μηνών, ξυπνάνε τουλάχιστον μία φορά το βράδυ για να φάνε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κούραση και άλλες αλλαγές στον οργανισμό σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να κοιμάστε μέσα στην ημέρα όσο περισσότερο μπορείτε, ιδανικά τις ίδιες ώρες που κοιμάται και το μωρό σας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που προκαλούν χαλάρωση και υπνηλία, όπως η μπανάνα και η βρώμη.

Φροντίστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα

Καταβαλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Προσπαθήστε να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά από όλα τα χρώματα. Με αυτόν τρόπο θα ενισχύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον οργανισμό σας και θα παρέχετε πολύτιμα συστατικά και στο μωρό σας.

Πείτε ναι στα καλά λιπαρά

Οι ξηροί καρποί, ο σολομός και το αβοκάντο είναι από τις τροφές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή