Τετάρτη , 20 Οκτώβριος 2021

Ο σπουδαίος ρόλος του πατέρα στη ζωή ενός κοριτσιού

Για τους μπαμπάδες του σήμερα, η πατρότητα δεν είναι απλά ένας ρόλος αλλά κομμάτι της ταυτότητάς τους.

Οι μπαμπάδες του σήμερα περνάνε τον τριπλάσιο χρόνο με τα παιδιά τους σε σχέση με παλαιότερα

54 χρόνια πριν, οι μπαμπάδες περνούσαν συνολικά 2,5 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενοι με τη φροντίδα των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα. Σήμερα, ο αντίστοιχος χρόνος ανέρχεται στις 8 ώρες την εβδομάδα, παρά τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι μπαμπάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και πλήρεις μετά τον ερχομό των παιδιών τους. Και για τα παιδιά, όμως, η ενεργή πατρική παρουσία στην ανατροφή τους, έχει σημαντικά οφέλη για τα την ανάπτυξη και την ψυχική τους υγεία.

Διαβάστε επίσης: Με ποιους τρόπους ο πατέρας επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού;

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι μπαμπάδες είναι τόσο σημαντικοί για τις κόρες τους

Η σχέση μπαμπά και κόρης είναι ιδιαίτερη. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η πατρική φιγούρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών και δη των κοριτσιών. Ας δούμε γιατί.

Οι μπαμπάδες δημιουργούν πρότυπα για τις μελλοντικές συντροφικές σχέσεις του κοριτσιού

Κι όμως, οι γυναίκες πράγματι επιλέγουμε άντρες που μας θυμίζουν τον πατέρα μας. Δεν είναι μύθος. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, άλλωστε αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τα κορίτσια των οποίων οι μπαμπάδες τους συμπεριφέρονται με σεβασμό και τις στηρίζουν, θα αναζητήσουν συνειδητά ή υποσυνείδητα μία αντίστοιχη συμπεριφορά και από τους μελλοντικούς τους συντρόφους.

Η αγάπη και η αποδοχή του πατέρα έχει σημαντική επίδραση στην αυτοπεποίθηση του κοριτσιού στο μέλλον

Οι μπαμπάδες που στηρίζουν, νοιάζονται και αγαπούν ανιδιοτελώς τις κόρες τους, τους κάνουν ένα σημαντικό δώρο: αυτοπεποίθηση. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν δίπλα σε έναν στοργικό πατέρα, έχουν πίστη στον εαυτό τους, είναι δυνατές και έχουν αυτοπεποίθηση.

Ο ενεργός ρόλος του πατέρα συμβάλλει θετικά στις επιδόσεις στο σχολείο

Η σχέση ενός κοριτσιού με τον πατέρα του, επηρεάζει και τις σχολικές επιδόσεις. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν δίπλα σε έναν στοργικό πατέρα με τον οποίο είαι κοντά, συζητάνε και περνάνε χρόνο μαζί, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, σύμφωνα με έρευνες.

mpampas kia kori sxesi 2

Οι μπαμπάδες παρακινούν τις κόρες τους να τολμήσουν

Τα κορίτσια συχνά παίρνουν την τόλμη και το θάρρος από τον μπαμπά τους. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις στις οποίες οι μπαμπάδες είναι υπερπροστατευτικοί με τις κόρες τους, για αυτό και πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε να είναι δίπλα τους χωρίς να τους κόψουν τα φτερά, αντιθέτως να τις παρακινήσουν να τολμήσουν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν τις κόρες τους να αγαπήσουν τον εαυτό τους

Ιδιαίτερα στην εφηβεία, πολλά κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένα με την εικόνα τους και επηρεάζονται από το πώς μιλάει ο πατέρας τους για τη δική τους εμφάνιση αλλά και την εμφάνιση τρίτων.

Πηγή: redtri.com


Πηγή