Τρίτη , 14 Ιούλιος 2020

Παιδί και διατροφή: Ποια τα οφέλη του καρπουζιού για τα παιδιά;

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, δε γίνεται. Το ζουμερό και δροσερό αυτό φρούτο δε λείπει από το ψυγείο μας και το απολαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά μικροί και μεγάλοι.

Το καρπούζι, εκτός από την υπέροχη γλυκιά γεύση του, είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και για τις ελάχιστες θερμίδες που έχει. Γνωρίζατε όμως ότι είναι και ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο φρούτο για την υγεία των παιδιών;

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος
Το καρπούζι είναι πηγή βιταμίνης C, ένα θρεπτικό συστατικό που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στην ομαλή λειτουργία των εντέρων.

Διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα
Τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Κρατά τα παιδιά ενυδατωμένα
Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και είναι μία ιδανική τροφή για το καλοκαίρι.

Κάνει καλό στο δέρμα
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βτιαμίνη Α, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος. Επιπλέον, και η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό, είναι καθοριστική για μία υγιή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η διατροφική αξία του καρπουζιού

150 γραμμάρια καρπουζιού περιέχουν:

  • 43 kcal
  • 0 γρ λίπους
  • 2 γρ νατρίου
  • 11 gr υδατάνθρακα
  • το 17% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνη Α
  • το 21% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνη C
  • το 2% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε σίδηρο
  • 1% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε ασβέστιο

Πηγή: momjunction.com


Πηγή