Κυριακή , 19 Σεπτέμβριος 2021

Συνταγή για λαχταριστό παγωτό μελιού με βανίλια (vid)

Εδώ και σχεδόν 8.000 χρόνια το μέλι χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ως γλυκαντικό, αλλά και ως καλλυντικό. Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά και τεκμηριώνονται μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Το μέλι είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τη γήρανση και χρόνιες ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια. Αξίζει να γνωρίζετε ότι όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του μελιού τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Θερμίδες & διατροφική αξία του μελιού

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το μέλι δίνει:

  • 304 θερμίδες
  • 82,4 γρ. υδατάνθρακες
  • 0,3 γρ. πρωτεΐνες
  • 0 γρ. λιπαρά
  • 1% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, B3 και Β6, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου και σεληνίου
  • 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β2, σιδήρου και χαλκού
  • 4% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου

Απολαύστε το μέλι μέσα από στο παγωτό

pagoto meliou 2

Μέσα από την παρακάτω συνταγή για παιδιά θα αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το μέλι και θα γίνει το αγαπημένο τους παγωτό.

Υλικά:

  • 1 κούπα γάλα καρύδας ή 1 1/2 κούπες πλήρες γάλα
  • 6 κ.τ.σ μέλι
  • 1/8 κ.τ.γ αλάτι Ιμαλαίων
  • 6 κρόκους αβγών
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1/8 γύρη μελισσών

Δείτε πώς θα φτιάξετε το απίθανο αυτό παγωτό στο βίντεο που ακολουθεί


Πηγή