Τρίτη , 7 Δεκέμβριος 2021

Τροφές που πρέπει να αποφύγετε τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού

Ποιες τροφές δεν επιτρέπονται τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού σας

Η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού σας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του. Τι πρέπει όμως να αποφύγετε τον πρώτο χρόνο του μωρού σας;

Πριν περάσουμε στην λίστα με τις τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε τον πρώτο χρόνο, ας δούμε τι μπορεί να τρώει ένα μωρό τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Τι να τρώει τον πρώτο χρόνο το μωρό

Ως γονιός θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδί σας του πρώτους μήνες της ζωής του χρειάζεται μόνο μητρικό γάλα (ή βρεφική φόρμουλα) ωστόσο όταν μπει στις στερεές τροφές θα πρέπει να φροντίσετε να λαμβάνει όλα εκείνα που χρειάζεται για να αποκτήσει ένα υγιές σώμα με γερά δόντια, οστά και μύες.

Οι βιταμίνες Α, C και D, είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη του παιδιού και για το γερό ανοσοποιητικό του σύστημα. Οι βιταμίνες C και D βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου, ενώ η βιταμίνη D συντελεί και στην απορρόφηση του ασβεστίου. Κανείς μπορεί να τις βρει στο κρέας, το συκώτι, τα λιπαρά, τα ψάρια, τα αυγά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να έχει το παιδί δυνατά οστά και δόντια. Η καλύτερη πηγή είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά υπάρχει και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τη σόγια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Ωστόσο, οι ολόκληροι ξηροί καρποί και κάποια φρούτα βρίσκονται στις απαγορευμένες τροφές.

Η λίστα με τα τρόφιμα που ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών υγείας προτείνει να αποφεύγει κατά το πρώτο έτος του μωρού είναι σχετικά μικρή, αλλά περιέχει όλα εκείνα που ένας γονιός πρέπει να προσέξει.

Τι να αποφεύγει τον πρώτο χρόνο το μωρό

Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που το μωρό τους μόλις μπει στις στερεές τροφές και δοκιμάζουν τροφές που δεν ενδείκνυνται για το μωρό. Ποιες είναι αυτές; Δείτε τις παρακάτω.


Πηγή