Τρίτη , 28 Σεπτέμβριος 2021

Τips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το φούρνο με λεμόνι

Το λεμόνι όπως και το ξίδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καθαριότητα του σπιτιού.

Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια είναι αντιβακτηριακό και αντισηπτικό, καθιστώντας το ένα φυσικό καθαριστικό ενώ δρα ως φυσικό λευκαντικό.

Χρησιμοποιείστε λοιπόν τα λεμόνια που έχετε σπίτι σας για να καθαρίσετε το φούρνο της κουζίνας στον οποίο συσσωρεύονται καμένα λίπη.

Λεμόνι με ατμό

Σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο, ρίχνετε νερό και στύβετε το χυμό δύο μεγάλων λεμονιών. Βάζετε το μπολ στο φούρνο και τον ανοίγετε στους 250 βαθμούς μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει και να γεμίσει υδρατμούς. Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε να δράσει ο ατμός για τουλάχιστον μισή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος έχει κρυώσει πριν το απομακρύνετε. Με ένα σφουγγάρι τρίβετε το φούρνο και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί τον καθαρίζετε.

Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με λεμόνι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά και απλώστε την στο φούρνο με ιδιαίτερη έμφαση στα λίπη. Αφήνετε να δράσει για πάνω από μία ώρα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι τρίβετε στη συνέχεια το φούρνο και καθαρίζετε τα υπολείμματα.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για το τζάμι της πόρτας του φούρνου, όπου κι εκεί συχνά υπάρχουν λίπη.

Λεμόνι με κορν φλάουρ και απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε το υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του φούρνου αφήστε το μείγμα για 10 – 15 λεπτά πριν το καθαρίσετε .

Λεμόνι σκέτο

Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο καθαρισμού του φούρνου σας.Κόβετε μερικά λεμόνια στη μέση και τρίβετε το φούρνο όσο πιο καλά μπορείτε. Θα βοηθούσε αν προηγουμένως τον είχατε προθερμάνει ελαφρώς. Αφού περάσετε όλες τις επιφάνειες, σκουπίζετε με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι μέχρι να καθαρίσει τελείως ο φούρνος.

Πηγή: ovenclean.com


Πηγή