Υγιεινά σοκολατάκια Bounty με ανθότυρο για παιδιά

Όλοι οι γονείς θέλουν να φτιάχνουν λιχουδιές και γλυκά που θα είναι υγιεινά για τα παιδιά τους. Μια τέτοια συνταγή είναι και η παρακάτω, που θα καταφέρετε να φτιάξετε λαχταριστά σοκολατάκια bounty με ανθότυρο.

Τα οφέλη του ανθότυρου στη υγεία των παιδιών

Το ανθότυρο είναι ένα λευκό τυρί, μαλακό σε υφή και με ποσοστό υγρασίας 70% και ήπια γεύση.

Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης D και Α. Σε σχέση με άλλα τυριά περιέχει λιγότερα λιπαρά και αλάτι, γεγονός που το κάνει αγαπημένο τυρί για εκείνους που θέλουν να προσέξουν περισσότερο την διατροφή τους.

Το ανθότυρο μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε μια σαλάτα, σε μια πίτα ή να το απολαύσει κανείς και ως επιδρόπιο, προσθέτοντας λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς ή κανέλα.

Εκτός από αυτή τη μορφή όμως, κανείς μπορεί να τα μετατρέψει σε υγιεινά σοκολατάκια με καρύδα και κουβερτούρα. Μια υγιεινή λιχουδιά για τα παιδιά που θέλουν να φάνε κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα.

Σοκολατακια Bounty με ανθότυρο

Υλικά για 16 σοκολατάκια

  • 200γρ ανθότυρο
  • 50γρ τριμμένη καρύδα
  • 80γρ στέβια με ερυθριτόλη
  • Λίγη εσάνς αμυγδάλου ή καρύδας
  • 75γρ σοκολάτας κουβερτούρα

Πώς θα τα φτιάξετε βήμα βήμα

Βήμα 1ο: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο, τη στέβια, την καρύδα, την εσάνς.

Βήμα 2ο: Μόλις γίνει ένα μείγμα, πλάστε με το χέρι ή βάλτε σε φορμάκια 16 ράβδους από το μείγμα.

Βήμα 3ο: Τα βάλτε τα στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Βήμα 4ο: Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε τη λίγο να κρυώσει.

Βήμα 5ο: Μόλις παγώσουν αρκετά οι ράβδοι στην κατάψυξη, τις βγάζετε, τις βουτάτε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για να παγώσουν.

Η διατροφική τους αξία ανά τεμάχιο

Αξίζει να γνωρίζετε ότι κάθε ράβδος έχει:

  • 70kcal
  • 5,4 γρ Λίπους
  • 5 γρ Υδατάνθρακες
  • 2γρ Πρωτεΐνη

Βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής

Γεωργία Ζιώγου
MSc διαιτολόγος – διατροφολόγος
Στοιχεία επικοινωνίας: Instagram / τηλ: 2155015948 – 6984510753




Πηγή