Δευτέρα , 20 Σεπτέμβριος 2021

Φλαβονοειδή: Τα οφέλη τους για τον εγκέφαλο και οι τροφές που τα περιέχουν (εικόνες)

Τα φλαβονοειδή είναι μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ διαπίστωσαν ότι ένας υγιεινός χυμός πλούσιος σε φλαβονοειδή, βελτιώνει τις πνευματικές επιδόσεις, ενισχύει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο και τονώνει την ενεργή μνήμη (μνήμη εργασίας).

Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση 30 ml συμπυκνωμένου χυμού από μύρτιλο επί 12 εβδομάδες, βελτίωσε τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, την ενεργοποίηση του εγκεφάλου και ορισμένες παραμέτρους της μνήμης εργασίας.

Οι θετικές επιδράσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στα πολύτιμα φλαβονοειδή, τα οποία βρίσκονται σε σημαντικές συγκεντρώσεις σε ποικίλα προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Φρούτα και λαχανικά με σημαντική περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή