Τετάρτη , 1 Δεκέμβριος 2021

Φωτογράφος απαθανατίζει μωράκια να χασμουριούνται – Απίθανες φώτο

Ο ύπνος του μωρού τους πρώτους έξι μήνες

Ο ύπνος του μωρού περνάει από πολλά και διαφορετικά στάδια τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του. Τα νεογέννητα κοιμούνται πολύ περισσότερο από τα μωρά μεγαλύτερης ηλικίας και όσο το μωρό μεγαλώνει μειώνονται οι ώρες ύπνου του κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξάνονται το βράδυ.

Από τη γέννησή τους μέχρι και την ηλικία των τριών μηνών το μωρό κοιμάται δεκατέσσερις με δεκαεπτά ώρες την ημέρα. Ο κάθε του ύπνος έχει συνήθως διάρκεια δύο με τέσσερις ώρες, καθώς ξυπνάει για να φάει, για να αλλαχτεί η πάνα του ή απλώς επειδή είναι ανήσυχο.

Μετά τον τρίτο μήνα και μέχρι και τον έκτο, τα μωρά κοιμούνται δώδεκα με δεκαέξι ώρες την ημέρα. Επίσης, κοιμούνται περισσότερες και συνεχόμενες ώρες το βράδυ, συνήθως πέντε με έξι και η ρουτίνα ύπνου αρχίζει να εντάσσεται σε αυτήν της υπόλοιπης οικογένειας.

Φωτογράφος απαθανατίζει μωράκια που χασμουριούνται

Υπάρχει πιο απολαυστικό θέαμα από ένα μωράκι που κοιμάται γαλήνια στην κούνια του ή στην αγκαλιά του γονιού του; Μάλλον όχι. Ωστόσο, εξίσου απολαυστικό είναι και όταν το μωρό χασμουριέται. Η έκφραση που παίρνει και η χαλάρωση που αποτυπώνεται στο πρόσωπό του είναι το κάτι άλλο.

Η Eweliny είναι μία επαγγελματίας φωτογάφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων, μωρών και οικογενειών. Αγπημένο της θέμα, να φωτογραφίζει μωράκια που χασμιουριούνται και ιδού μερικές από τις απίθανες φωτογραφίες που έχει τραβήξει.
Πηγή