Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ημέρα των ερωτευμένων: 10 κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας

Τι καλύτερο από το να εμπλέξετε το μικρό σας βλασταράκι στην κατασκευή του δώρου που προορίζεται για τον μπαμπά (ή τη μαμά αν είστε μπαμπάς).

Παρακάτω θα βρείτε 5 όμορφες κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

#1 Φάκελος καρδιά

φακελος καρδιά 2

Θα χρειαστείτε κόκκινες σελίδες Α4 (ή ο,τι χρώμα αρέσει στο μικρό σας) και ψαλίδι. Σχεδιάστε μια καρδιά στο χαρτί και κόψτε τη. Έπειτα, όπως και στην παραπάνω φωτογραφία, διπλώστε το φάκελο και κλείστε τον με ένα αυτοκόλλητο. Μέσα μπορείτε να κρύψετε μια ζωγραφιά ή ένα γράμμα αγάπης.

#2 Καδράκι με πολύχρωμες καρδιές

kadraki me kardies

Αγοράστε έναν μικρό καμβά και πολύχρωμο χαρτί περιτυλίγματος. Σχεδιάστε πολλές καρδούλες στο ίδιο μέγεθος και κόψτε τις. Έπειτα, διπλώστε τις και κολλήστε τις στον καμβά όπως και στην παραπάνω φωτογραφία.

#3 Λιχουδιά για ερωτευμένους

μπισκότα για ερωτευμένους συνταγή

Ψήστε ψωμί του τοστ και με ένα κουπάτ καρδιά, κόψτε το σχήμα. Βάλτε λίγη βουτυρόκρεμα με γεύση βανίλια επάνω στη φετούλα σας με σχήμα καρδιάς και πασπαλίστε με ροζ και κόκκινη τρούφα.

#4 Πολλές κόκκινες καρδιές για τη μαμά και τον μπαμπά

 για παιδιά

Για αυτή τη χειροτεχνία θα χρειαστείτε ένα ρολό από χαρτί υγεία ή κουζίνας και κόκκινη υγρή μπογιά. Λυγίστε το ρολό χαρτί έτσι ώστε να του δώσετε το σχήμα καρδιάς. Έπειτα δώστε το στο παιδί σας και πείτε του να κάνει σφραγίδες με το κόκκινο χρώμα επάνω σε μια λευκή κόλλα από χαρτί.

#5 Καρδιές από φίμο

fimo kardies

Αγοράστε ροζ φίμο (πολύχρωμος πηλός που ψήνεται) και αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει με κουπάτ καρδιές. Έπειτα ψήστε τις και χαρίστε από μία σε κάθε μέλος της οικογένειά σας. Με ένα καλαμάκι αν κάνετε μάλιστα και μια τρύπα στην άκρη ή στο κέντρο, μπορείτε να μετατρέψετε την καρδιά που έφτιαξε το παιδί σας, σε μπρελόκ.


Πηγή