Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τέσσερις τρόποι για να αντιμετωπίσετε το κλάμα του μωρού

Το κλάμα είναι το καταφύγιο όλων των μωρών του κόσμου. Δε μπορούν να επικοινωνήσουν και δεν έχουν άλλο τρόπο να εκφραστούν. Στο χέρι σας είναι να καταλαβαίνετε κάθε φορά γιατί κλαίνε και να προλαβαίνετε την κατάσταση.

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να μην τρελαθείτε:

1. Εάν καταλάβετε π.χ. ότι τα παιδιά σας κλαίνε περισσότερο την ώρα του φαγητού, ίσως χρειάζεται μία αλλαγή προγράμματος. Μπορεί ακόμα και μισή ώρα νωρίτερα να αποδειχθεί σωτήρια. Δοκιμάστε να πλησιάσετε με το φαγητό λιγο πριν την ώρα που έχετε στο μυαλό σας, να αλλάξετε τη ρουτινα του και μπορεί να δείτε χαμόγελα που δεν περιμένατε!

2. Πειραματιστείτε με διάφορα παιχνίδια για να βρείτε αυτά που τραβούν πιο πολύ την προσοχή των μωρών. Δοκιμάστε το ριλάξ, μία απαλή μουσική, ένα βίντεο για μωρά, μία κούνια ή ένα παιχνίδι με έντονα χρώματα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που βεντουζάρουν στο τραπεζάκι του μωρού και όσο το ταϊζετε αυτό μένει απασχολημένο, κι εσείς μένετε χωρίς πονοκέφαλο.

3. Και πάμε τώρα στην πιπίλα. Ολοι θα σας πουν ότι κάνει θαύματα και όταν τη δώσεις στο μωρό σου τότε πραγματικά θα καταλάβεις τι εστί ησυχία. Πολλοί γονείς όμως φοβούνται ότι η πιπίλα μπορεί να καταστρέψει τα καινούρια δοντάκια. Εντούτοις δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ΕΦΟΣΟΝ την κόψετε νωρίς. Για τον πρώτο χρόνο η ανάγκη των μωρών είναι τόσο έντονη για πιπίλισμα, που οι περισσότεροι γιατροί τη συστήνουν. Η πιπίλα προσφέρει ανακούφιση και ευχαρίστηση ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του συνδρόμου των αιφνίδιων θανάτων των βρεφών. Τα μειονεκτήματα της χρήσης της πιπίλας έχουν να κάνουν κυρίως με την εξάρτηση που έχει το μωρό από αυτήν. Επομένως, αν την προτιμήσετε, αναζητήστε τον σωστό χρόνο και τρόπο να την κόψετε.

4. Τέλος, χρησιμοποιήστε την ευρηματικότητά σας! Κλαίει το μωρό σας παρ’ όλο που είναι ταϊσμένο, αλλαγμένο και έχει κοιμηθεί; Σκεφτείτε μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξετε τον απορροφητήρα, να βάλετε μπρος την ηλεκτρική σκούπα ή το πιστολάκι σας. Δοκιμάστε το και δεν θα το πιστεύετε ούτε εσείς ούτε τα αυτιά σας.


Πηγή