Παρασκευή , 25 Σεπτέμβριος 2020

5 απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχετε για τα μωρά δυο μηνών

Ποιες είναι όμως οι απαντήσεις που κάθε μαμά θέλει να γνωρίζει για το μωράκι τους στους δυο πρώτους μήνες της ζωής του;

Τι μπορεί να δει το μωρό μου;

Σε δύο μήνες, τα μωρά μπορούν να δουν αντικείμενα – και τους ανθρώπους – από έως και 18 ίντσες μακριά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ακόμα να πλησιάσετε, αλλά το μωρό σας θα μπορεί να βλέπει το πρόσωπό σας πολύ καλά ενώ τρώει. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ακολουθήσει κινήσεις όταν περπατάτε κοντά.

Νυχτερινός ύπνος

Αν το παιδί σας κοιμάται τη νύχτα, τότε σίγουρα είστε από τους πιο τυχερούς γονείς. Τα περισσότερα μωρά ακόμη ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φάνε, κάτι που διαταράσσει το δικό σας ύπνο. Τα καλά νέα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι το μωρό σας θα αρχίσει να κοιμάται και να μένει ξύπνιο περισσότερες ώρες, απ’ ότι πιο πριν.

Πόσες ώρες μπορεί το μωρό μου να κοιμηθεί δίχως να πεινάσει;

Από 2 εβδομάδες έως 2 μηνών, κοιμούνται κατά μέσο όρο 15,5-17 ώρες συνολικά, περίπου 8,5-10 ώρες τη νύχτα και έξι έως επτά ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας Κατά τη διάρκεια του τρίτου μήνα, τα μωρά χρειάζονται κατά μέσο όρο 15 ώρες ύπνου, 10 τη νύχτα και πέντε μέσα στην ημέρα.

Μωρό δύο μηνών και πηγή κρανίου

Το δεύτερο μήνα τα μαλακά σημεία στο κρανίο του θα πρέπει να είναι ακόμη ανοιχτές και επίπεδες, μέχρι τον 4ο μήνα θα έχει κλείσει. Μπορεί επίσης το κεφαλάκι του να μοιάζει δυσανάλογο από το υπόλοιπο σώμα του αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, σύντομα η αναλογία θα αποκατασταθεί.

Μπορώ να πάρω το μωρό μου στην παραλία;

Όπως σημειώνεται στο Baby Center, τα βρέφη ηλικίας μικρότερης των δύο μηνών έχουν ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε δεν είναι καλή ιδέα να τα φέρνουμε σε οποιοδήποτε είδος ανοιχτού θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Πηγή