Πέμπτη , 30 Ιούνιος 2022

5 πράγματα που σταμάτησα να αγοράζω από τότε που έγινα μαμά

Τελικά, η μητρότητα σε αλλάζει με τόσους υπέροχους τρόπους. Πλέον η γυναίκα σταματάει να αγοράζει πράγματα που δεν έχει ανάγκη και δεν χρησιμοποιεί συχνά.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα πέντε πράγματα που μια νέα μαμά σταματάει να αγοράζει;

Κοσμήματα

Οι νέες μαμάδες αποφεύγουν τα κοσμήματα, γιατί το μωρό τους τα τραβάει και παίζει. Φανταστείτε να φοράτε μεγάλα σκουλαρίκια στα αυτιά, και το μωρό σας ενώ το θηλάζετε ή του αλλάζετε πάνα να τα τραβήξει με δύναμη. Επίσης τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια δεν είναι καθόλου βολικά στην νέα καθημερινότητα που βιώνει μια νέα μαμά. Έτσι τα κοσμήματα δεν είναι πλέον στη λίστα με τα πράγματα για τα οποία νοιάζεται μια μαμά να ξοδέψει χρήματα.

Τακούνια

Μα φυσικά και μια μαμά σταματάει να αγοράζει ψηλά παπούτσια, καθώς δεν είναι καθόλου άνετα, και δεν διευκολύνουν στο κυνηγητό του μικρού μπόμπιρα. Σίγουρα σε μια βραδινή έξοδο αν το παιδί είναι στο σπίτι με τον μπαμπά ή τους παππούδες του, πολλές γυναίκες θα έχουν την ανάγκη να ετοιμαστούν και να περιποιηθούν την εμφάνισή τους, όμως και πάλι θα αποφύγουν τα ψηλά, αφού θα είναι πολύ κουρασμένες για να ισορροπήσουν πάνω στα δωδεκάποντα. Οι νέες μαμάδες θα προτιμήσουν πιο άνετα παπούτσια, όπως είναι οι εσπαντρίγιες με λίγο ύψος, που είναι και άνετες και η απόλυτη τάση και για φέτος το καλοκαίρι.

Μακιγιάζ

Εντάξει σίγουρα οι νέες μαμάδες βάφονται, όπως οι περισσότερες γυναίκες. Όμως επειδή θέλουν συνέχεια να είναι «χωμένες» στα μωράκια τους, και να τα φιλάνε, να τα αγκαλιάζουν, και φυσικά να μυρίζουν τη συγκλονιστική «μωρουδίλα» τους, προτιμούν να φοράνε μόνο την ενυδατική τους, για να μην λερώνουν τα μωράκια τους με μπογιές.

Μικρά τσαντάκια

Πώς να χωρέσουν όλα αυτά που πρέπει να παίρνει μαζί της μια νέα μαμά, στον φάκελο της, ή το μικρό της το τσαντάκι; Μα φυσικά θα προτιμήσουν της back pack τσάντες, που είναι άνετες, ευρύχωρες, και σούπερ κούλ!

Βραδινά ρούχα

Η νυχτερινή διασκέδαση έχει μειωθεί, και το βραδινό ντύσιμο επίσης. Επομένως, μια νέα μαμά θα ξοδέψει χρήματα για να αγοράσει φόρμες, άνετα φουστάνια, αέρινες φούστες, και όχι τόσο εφαρμοστά τζιν ή πολύ glamour outfit.


Πηγή