Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες που ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι

Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες που ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι

Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι δεν είναι πάντα εφικτό στην πράξη.

Οι παθήσεις από τον ήλιο, οι μολύνσεις στην παραλία, αλλά και οι ιώσεις, μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα παιδιά. Συμπτώματα υπάρχουν τις περισσότερες φορές. Χρειάζεται ψυχραιμία ώστε  να αντιμετωπίσετε τις ξαφνικές αρρώστιες εν μέσω θέρους, οι οποίες τις περισσότερες φορές υποχωρούν μετά από μερικές μέρες. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Ηλιακό έγκαυμα: Είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζονται το καλοκαίρι. Το έγκαυμα εμφανίζεται 6-12 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο και συνοδεύεται σε αρκετές περιπτώσεις από πυρετό. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης ακολουθείται η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Αφυδάτωση: Αν το παιδί είναι αφυδατωμένο, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τόσο υγρό στο σώμα του όσο χρειάζεται. Τα παιδιά χάνουν υγρά με τον εμετό, τη διάρροια, τον πυρετό ή τον ιδρώτα. Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ήπια και να διορθώνεται εύκολα, μέτρια ή σοβαρή και απειλητική για τη ζωή. Ως συμπτώματα έχει τα σκούρα ούρα που μυρίζουν έντονα, το στεγνό στόμα, τους πονοκεφάλους και την υπνηλία. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει τι πρέπει να κάνετε.

Ιώσεις με υψηλό πυρετό: Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά είναι τα κρούσματα ιώσεων, με σύμπτωμα την αδιαθεσία, τον υψηλό πυρετό και την μειωμένη όρεξη για φαγητό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι παυσίπονο και πολλά νερά, δεν είναι απαραίτητη η ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Διάρροια: Διάρροια στην παιδική ηλικία γενικά θεωρείται η υδαρής κένωση. Πρόκειται για σύμπτωμα και όχι νόσο, παρόλα αυτά όμως μπορεί αυτό το σύμπτωμα να είναι σημαντικό σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Τα περισσότερα επεισόδια οξείας διάρροιας αυτοπεριορίζονται. Όμως προσοχή χρειάζεται όταν υπάρχειαιμορραγική διάρροια, μέτρια ή σοβαρή αφυδάτωση, άρνηση λήψης τροφής, σοβαρό κοιλιακό άλγος, πυρετός από 39 ή πάνω από 38 για πάνω από 3 ημέρες, αλλαγές επιπέδου συνείδησης.

Ωτίτιδα: Μετά το κοινό συνάχι, η ωτίτιδα είναι η πιο συνηθισμένη ασθένεια της παιδικής ηλικίας. Αν το παιδί έχει πυρετό, πόνο ή κάποια άλλα συμπτώματα ωτίτιδας, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον παιδίατρο. Εφόσον τα αυτιά του παιδιού έχουν μολυνθεί, ο παιδίατρος μπορεί να του γράψει ένα αντιβιοτικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει με ακρίβεια και βεβαιωθείτε ότι το παιδί θα ολοκληρώσει τη θεραπεία.

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr