Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Yoga για μαμάδες: Δείτε τις ασκήσεις βήμα-βήμα

Yoga για μαμάδες: Δείτε τις ασκήσεις βήμα-βήμα

Το να είσαι μητέρα ξέρουμε όλοι ότι είναι η πιο απαιτητική δουλειά! Κρατάς αγκαλιά το μωρό, κουβαλάς καροτσάκια, καθίσματα για το αυτοκίνητο, ταίζεις το μωρό κάθε λίγες ώρες, κοιμάσαι ελάχιστα και δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο.

Παρόλη την ευτυχία της μητρότητας η κούραση και η ευθύνη καθώς και η ανισορροπία των ορμονών μετά την εγκυμοσύνη οδηγούν πολλές φορές σε άγχος, κακή διάθεση ακόμη και κατάθλιψη.

Η πρακτική της yoga μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους στην μέση και στα χέρια, να δυναμώσει το σώμα, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα μέσω της αναπνοής και να εξισορροπήσει τις ορμόνες. Ίσως να φαίνεται πολυτέλεια χρόνου μέσα στην ημέρα γιατί πάντα υπάρχει λόγος για να μην κάνουμε πρακτική. Και πάντα θα υπάρχει.

Ιδανικά θα ήταν να επισκεφθούμε ένα studio yoga αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό η Καλλιόπη Πετροπούλου (Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga και Ιδιοκτήτρια του SANMELI YOGA CENTER) μας προτείνει να αφιερώσουμε έστω δέκα λεπτά καθημερινά στον εαυτό μας. Όταν ξεκινήσουμε να κάνουμε yoga θα δούμε ότι έχουμε περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση!

10′ πρακτική στο σπίτι

1. ΑΥΧΕΝΑΣ : καθόμαστε άνετα σε θέση οκλαδόν, αφήνουμε τις παλάμες πάνω στα γόνατα, ισιώνουμε την σπονδυλική στήλη και τον αυχένα και αναπνέουμε με φυσικό τρόπο παρατηρώντας την αναπνοή μας. Κάνουμε απαλούς, μικρούς κύκλους στον αυχένα.

2. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ : Στηριζόμαστε στα χέρια και στα γόνατα. Στην εισπνοή ανοίγουμε το στήθος και στρέφουμε τον κόκκυγα προς τα επάνω σχηματίζοντας ένα τόξο στο πάνω μέρος της πλάτης. Στην εκπνοή κάνουμε την αντίθετη κίνηση, καμπυλώνουμε την ράχη και φέρνουμε το πηγούνι προς το στήθος.

---------------------------------------------------------------------------------------------09876543 4

3. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΣΚΥΛΟΥ : Από την θέση της Γάτας πατάμε τα δάκτυλα των ποδιών, σηκώνουμε τα γόνατα και ωθούμε την λεκάνη ψηλά. Πιέζουμε τις ωμοπλάτες προς τα έξω. Μπορούμε να σηκώσουμε τις φτέρνες ψηλά και να λυγίσουμε τα γόνατα για να δώσουμε χώρο στην σπονδυλική μας στήλη. Μένουμε για μερικές αναπνοές.

---------------------------------------------------------------------------------------------09876543 2

4. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ : Στηριζόμαστε στα χέρια και στα γόνατα. Ανοίγουμε τα γόνατα για να δημιουργήσουμε χώρο και φέρνουμε την λεκάνη να ακουμπήσει στις φτέρνες. Απλώνουμε τα χέρια μπροστά και αφήνουμε το μέτωπο στο έδαφος. Χαλαρώνουμε τον αυχένα, τους ώμους, την κοιλιά και τους γλουτούς.

---------------------------------------------------------------------------------------------09876543 5

5. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ : Ξαπλώνουμε σε θέση εμβρύου στο πλάι με την λεκάνη μας να ακουμπάει στον τοίχο. Γυρνάμε σε ύπτια θέση και αφήνουμε τα πόδια μας να ακουμπήσουν ίσια στον τοίχο. Ανοίγουμε τα χέρια στο πλάι.

---------------------------------------------------------------------------------------------09876543 3

6. ΣΑΒΑΣΑΝΑ : Χρειαζόμαστε μια κουβέρτα τυλιγμένη σε ρολό που θα την τοποθετήσουμε κάτω από τα γόνατα για να προστατεύσουμε την μέση μας. Ξαπλώνουμε σε ύπτια θέση και χαλαρώνουμε αναπνέοντας ήρεμα και βαθιά.

---------------------------------------------------------------------------------------------09876543 1

*Πάντα να εκτελείτε ασκήσεις υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου δασκάλου Yoga προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς.

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr