Τετάρτη , 1 Δεκέμβριος 2021

Αυτό είναι για φέτος το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο -Το Noma της Κοπεγχάγης | GASTRONOMIE

H Κοπεγχάγη επιβεβαίωσε τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας του πλανήτη αυτή την περίοδο καθώς τα δύο κορυφαία εστιατόριά της κέρδισαν την πρώτη θέση και την δεύτερη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα ρεστοράν του κόσμου.

Τα World’s 50 Best Restaurant Awards θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ της γαστρονομίας και τη μοναξιά της κορυφής στη λίστα τους απολαμβάνει φέτος το Noma του σεφ René Redzepi, που είχε κατακτήσει άλλες τέσσερις φορές (2010, 2011, 2012 και 2014) τον επίζηλο τίτλο. Με το νέο του βραβείο το Noma ισοφάρισε το ρεκόρ του El Bulli του Ferran Adrià, που είχε επίσης κατακτήσει τα ηνία στην παγκόσμια γαστρονομία πέντε φορές (2002, 2006, 2007, 2008 και 2009).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Noma είχε κλείσει τις πόρτες του την άνοιξη του 2017 και ξανάνοιξε ανακαινισμένο και σε νέα τοποθεσία τον επόμενο χρόνο για να βρεθεί το 2019 στη δεύτερη θέση των 50 καλύτερων εστιατορίων της υφηλίου.«Κανένα ταξίδι στο Noma δεν είναι ποτέ το ίδιο, με τον René Redzepi και την ομάδα του να αναζητούν συνεχώς αναπάντεχα υλικά και να τα μετατρέπουν σε όμορφα πιάτα», ανέφερε κατά την απονομή των βραβείων στην Αμβέρσα το World’s 50 Best Restaurant Awards για τον φετινό νικητή, παραπέμποντας σε χαρακτηριστικά πιάτα του εστιατορίου από προηγούμενες σεζόν, συμπεριλαμβανομένου ενός χορτοφαγικού σαρμά από σέλινο και ένα πιάτο από πόδι, εγκέφαλο και καρδιά πάπιας, που σερβίρονται με «νύχι, φτερό και ράμφος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γουίλιαμ Ντρου, διευθυντής των World’s 50 Best Restaurants, δήλωσε ότι το Noma «ήταν αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό εστιατόριο της γενιάς του, θέτοντας νέα πρότυπα όσον αφορά στην έρευνα και την προμήθεια συστατικών, την ανάπτυξη πιάτων και την παρουσίαση».

Μόλις ανακοινώθηκαν τα μαντάτα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς τα μέλη του προσωπικού του Noma.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού του αυτή την περίοδο περιλαμβάνει σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωμό σουμάκ και εγκέφαλο αρκούδας και ταράνδου και στοιχίζει 2.800 κορόνες Δανίας (375 ευρώ) και άλλες 1.800 κορόνες (240 ευρώ) για τα συνοδευτικά κρασιά. Η λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων του πλανήτη καταρτίζεται βάσει της ψήφου άνω των 1.000 γαστρονόμων, ανάμεσά τους συγγραφέων του κλάδου, κριτικών τροφίμων, σεφ, εστιατόρων και διεθνών γαστρονομικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι φέτος απένειμαν τη δεύτερη θέση σε ένα άλλο εστιατόριο τριών αστέρων Michelin της Κοπεγχάγης, το Geranium.

Αυτά
είναι τα δέκα καλύτερα εστιατόρια του
κόσμου για το 2021 (σε παρένθεση η περσινή
τους κατάταξη:

  • 1. Noma, Κοπεγχάγη (2)
  • 2. Geranium, Κοπεγχάγη (5)
  • 3. Asador Etxebarri, Axpe Ισπανίας (3)
  • 4. Central, Λίμα Περού (6)
  • 5.  Disfrutar, Βαρκελώνη (9)
  • 6. Frantzén, Στοκχόλμη (21)
  • 7. Maido, Λίμα Περού (10)
  • 8. Odette, Σινγκαπούρη (18)
  • 9.  Pujol, Πόλη του Μεξικό (12)
  • 10. The Chairman, Χονγκ Κονγκ (41)

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή