Αρχική Μαγειρική Κις με σολομό και άνηθο

Κις με σολομό και άνηθο

7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Πανεύκολη πίτα, σπιτική, με φρέσκο σολομό.

Υλικά

  • 1 ζύμη για αλμυρή τάρτα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
  • Βάλτε το ταψάκι με τη ζύμη να ψηθεί, μόνη της, για πέντε λεπτά
  • Κόψτε τον σολομό σε κύβους
  • Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο -Αλάτι και πιπέρι
  • Απλώστε τον σολομό στον πάτο του ταψιού, ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω την κρέμα
  • Ψήστε για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά η κις
  • Αυξομειώστε τα υλικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε



Πηγή