Τρίτη , 20 Απρίλιος 2021

Νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια αντί για κιμά -Η μοναστηριακή συνταγή απίστευτης νοστιμιάς | GASTRONOMIE

Διανύουμε την Σαρακοστή και το τραπέζι με τα νηστίσιμα έχει την τιμητική του. Χταποδάκια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτες, όσπρια. Οι επιλογές είναι άπειρες. Χορτοφαγική διατροφή και θαλασσινά.

Ειδικά τώρα στο lockdown, πειραματιζόμαστε με τη μαγειρική στο σπίτι και προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας. Μάλιστα η κουζίνα έχει γίνει για πολλούς αγαπημένο σημείο στο σπίτι, και οι δοκιμές δίνουν και παίρνουν.

Οι νηστίσιμες συνταγές είναι πραγματικά αμέτρητες. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα είναι vegan και μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στην ελληνική παράδοση, με πιάτα και πρώτες ύλες καθαρές και ανεπεξέργαστες. Σήμερα ωστόσο, έχουμε ανάγκη από λίγη περισσότερη νοστιμιά. Θέλουμε να φάμε ωραία. Χορταστικά. Θέλουμε ναι μεν να νηστέψουμε αλλά να μην νιώθουμε ότι στερηθήκαμε τις αγαπημένες μας γεύσεις… Όπως για παράδειγμα ένα λαχταριστό παστίτσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε πώς γίνεται το νηστίσιμο παστίτσιο στο Bovary.gr


Πηγή