Τρίτη , 19 Νοέμβριος 2019

Οι πιο ανατρεπτικές συνταγές με ροδάκινα Velvita για επιτυχημένες γαστριμαργικές στιγμές

Ανυπομονείς για τα καλοκαιρινά ραντεβού στη βεράντα με τους φίλους και την οικογένεια σου;

Οι στιγμές αυτές είναι ιδανικές για χαλάρωση και διασκέδαση με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Και καθώς όλες οι επιτυχημένες βραδιές συνοδεύονται από ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπίρα επιστράτευσε το μεράκι και τη φροντίδα σου δημιουργώντας ένα γεύμα πλούσιο αλλά άκρως καλοκαιρινό.

Κι αν ανησυχείς για το τι θα φτιάξεις για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, σου έχουμε τη λύση!

Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ από το 1917 προσφέρει σε όλους εμάς τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι.

Τώρα σου λύνει τα χέρια και σου προτείνει 3 ανατρεπτικές συνταγές για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο.

Η σαλάτα με ροδάκινο και προσούτο, οι χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από ροδάκινα και το κοκτέιλ ροδάκινο θα σε χρίσουν βασίλισσα των καλοκαιρινών γευμάτων.

Τι περιμένεις;

Σαλάτα με ροδάκινο και προσούτο

Υλικά για 2 άτομα

  • 3 ροδάκινα Velvita
  • πράσινη σαλάτα ανάμικτη (ρόκα ή μαρούλι)
  • 6 φέτες προσούτο
  • 75 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
  • μια χούφτα αμύγδαλα
  • 4 φυλλαράκια μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη

Για τη σως

  • 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

  1. Πλένεις τα ροδάκινα Velvita και τα κόβεις σε φέτες.
  2. Βάζεις σε κάθε φέτα λίγο βούτυρο, τα ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και τα αφήνεις στην άκρη.
  3. Ψήνεις το προσούτο στο αντικολλητικό τηγάνι να γίνει τραγανό.
  4. Καβουρδίζεις τα αμύγδαλα.
  5. Βάζεις τη σαλάτα σε μπολ. Προσθέτεις τη μέντα και ανακατεύεις προσεκτικά.
  6. Προσθέτεις τα ροδάκινα Velvita, το προσούτο, τα αμύγδαλα και το κατσικίσιο τυρί.
  7. Βάζεις τα υλικά για τη σως σε ένα μικρό βαζάκι, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακινείς καλά.
  8. Περιχύνεις με τη σως και σερβίρεις.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από ροδάκινα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο
  • 4 ροδάκινα Velvita
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40 ml λευκό κρασί
  • φυλλαράκια δυόσμοÏ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ζεματάς τα ροδάκινα Velvita σε καυτό νερό για ½ λεπτό.
  2. Τα ξεπλένεις με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζεις, αφαιρείς το κουκούτσι τους και τα κόβεις στα οκτώ, σε φέτες.
  3. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζεις τις μπριζόλες, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Μόλις θωρακιστούν από όλες τις πλευρές τους, προσθέτεις το κρεμμύδι και τις αφήνεις να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή φωτιά, πάντα.
  5. Όταν θα έχει μελώσει και το κρεμμύδι, προσθέτεις τα ροδάκινα Velvita και τα αφήνεις να σιγοψηθούν μέσα στο τηγάνι, για 10 λεπτά ακόμα.
  6. Τα βγάζεις όλα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνεις στο τηγάνι το κρασί για να ξεκολλήσεις τις καραμέλες του.
  7. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζεις τα φρούτα με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Κοκτέιλ ροδάκινο

Υλικά για 1 άτομο

  • 45 ml βότκα
  • 1 ροδάκινο Velvita σε φέτες
  • ½ λάιμ στυμμένο
  • 2 κ.γ. ψιλή ζάχαρη
  • τριμμένο πάγο

Εκτέλεση

  1. Λιώσε αρχικά στο γουδοχέρι ή σε ένα μπλέντερ το ροδάκινο Velvita.
  2. Βάλε στο σέικερ όλα τα υλικά σου και ανακινήσέ τα καλά.
  3. Σέρβιρε σε ένα μεγάλο ποτήρι και πρόσθεσε τριμμένο πάγο.

Source link