Τετάρτη , 21 Φεβρουάριος 2024

Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς να βράσεις… νερό – Newsbeast

Η μαγειρική βασίζεται εν πολλοίς στη σταθερότητα, σε πράγματα που έχουμε μάθει και επιστρατεύουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε.

Κι έτσι για να φτιάξεις μακαρονάδα, ξεκινάς απλά-απλά βράζοντας νερό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι ο μοναδικός τρόπος.

Η μαγειρική ιστοσελίδα Delish μοιράζεται λοιπόν έναν διαφορετικό τρόπο. Που περιλαμβάνει μπέικον. Τα μακαρόνια θα βράσουν στο λίπος του μπέικον και τον ζωμό κότας!

Ξεκινάμε με μια βαθιά κατσαρόλα, όπου τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφού το βγάλουμε από την κατσαρόλα, πετάμε το μισό λίπος που έχει μείνει στο σκεύος, αφήνοντας πάντως αρκετό.

Γιατί εκεί ακριβώς θα σοτάρουμε αμέσως μετά το σκόρδο. Όσο σκόρδο αγαπάμε για τα μακαρόνια μας.

Και τώρα καταφτάνει η μαγεία. Αν και μοιάζει τρελό να βάλεις μακαρόνια σε μια κατσαρόλα που δεν έχει τίποτα άλλο παρά ένα λεπτό στρώμα από λίπος μπέικον και σκόρδο. Μόνο που δεν θα παραμείνουν για πολύ σε τέτοια κατάσταση.

Αφού ρίξουμε τα μακαρόνια λοιπόν, προσθέτουμε 2,5 κούπες ζωμού κότας. Το Delish μας λέει πως τόσο χρειάζεται για να γίνουν τα μακαρόνια al dente και να μη μείνει παρά μια-δυο κουταλιές ζωμού.

Όταν φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος, προσθέτουμε τυρί ή ό,τι άλλο αγαπάμε. Τα μακαρόνια θα έχουν τέτοια γεύση, μας λέει πάντα το Delish, που δεν θα το πιστεύετε…


Source link