Κυριακή , 20 Ιούνιος 2021

Συνταγή για κολασμένη τάρτα διπλής σοκολάτας -Πάνω κάτω σοκολατένια απόλαυση | GASTRONOMIE

Υπάρχουν και εκείνοι που όταν ακούνε τη λέξη γλυκό, το μυαλό τους πηγαίνει αυτομάτως στη σοκολάτα. Για αυτούς λοιπόν, η συνταγή ετούτη θα αποτελέσει την επιτομή της απόλαυσης.

Τάρτα με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας και μια βελούδινη κρέμα σοκολάτα – πραλίνα για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να μείνει ούτε ψίχουλο, στο πρώτο λεπτό που θα τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Μερικά μυστικά
της συνταγής

Η κρέμα είναι μια ιδιότυπη εκδοχή της κρέμας ζαχαροπλαστικής στην οποία προσθέτουμε σοκολάτα και πραλίνα. Αν πάλι δεν είστε φαν των αυγών, δοκιμάστε μια καθαρή γκανάς σοκολάτας που δεν χρειάζεται και όλα αυτά τα υλικά.

Η κρέμα είναι
έτοιμη, έχει την κατάλληλη υφή δηλαδή,
αν όσο είναι ζεστή στέκεται στο πίσω
μέρος του κουταλιού, δημιουργώντας μια
λεπτή στρώση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστήνουμε
την προσθήκη πραλίνας, καθώς θα δώσει
έξτρα γεύση φουντουκιού και ταιριάζει
υπέροχα με τις φρέσκες φράουλες.

Υλικά

  • 280 γρ μπισκότα (cookies) σοκολάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου
  • 4 κρόκοι αυγού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 60 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 60 γρ πραλίνα σοκολάτας
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
  • 10-15 ώριμες φράουλες
  • Χοντροσπασμένα φουντουκιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα 22 εκατοστών και στρώνουμε το μπισκότο να πάει παντού.
  • Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, τους κρόκους αυγού και το αλάτι σε ένα μπολ να γίνουν ένα.
  • Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και παίρνουμε κουταλιά, κουταλιά από το γάλα και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας ζωηρά να πάρει θερμοκρασία. Γυρίζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι κα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 4 με 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, την πραλίνα, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Αφού κρυώσει ελαφρά γυρίζουμε στη βάση της τάρτας και απλώνουμε. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά
  • Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τις φράουλες ψιλοκομμένες και τα τριμμένα φουντούκια.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή