Παρασκευή , 7 Μάι 2021

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού με σοκολάτα -Πανεύκολα και ευωδιαστά | GASTRONOMIE

Το Πάσχα πλησιάζει και έχουμε τη συνταγή για να μυρίσει κουλουράκι, με ένα νηστίσιμο γλύκισμα καλυμμένο από απολαυστική σοκολάτα.

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη εβδομάδα, ξεκινάμε σιγά σιγά να δίνουμε ιδέες για τα κουλουράκια και τα γλυκά του Πάσχα. Μην ανησυχείτε, όσοι νηστεύετε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα πανεύκολα κουλουράκια καθώς δεν έχουν ούτε γάλα, ούτε αυτά.

Μερικά μυστικά
της συνταγής

Μην περιμένετε
να πάρουν πολύ έντονο χρώμα, καθώς
παραμένουν αρκετά ανοιχτόχρωμα και αν
ξεχαστείτε θα καούν και δεν θα είναι
όπως πρέπει. Για να πάρετε ακόμη πιο
λείο αποτέλεσμα, μπορείτε να καταβρέξετε
ελαφρά τα κουλουράκια, πριν τα βάλετε
στο φούρνο.

Σημειώστε πως με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, αντικαθιστώντας τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με πορτοκάλι θα πάρετε αντίστοιχα πεντανόστιμα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση αυτή βάλτε ένα ολόκληρο ποτήρι χυμό, χωρίς να τον αραιώσετε με νερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Δείτε
πόσο εύκολα γίνεται η συνταγή

Στο βίντεο
που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο
εύκολα και γρήγορα γίνονται τα κουλουράκια
λεμονιού.

Υλικά

  • 170 γρ καλαμποκέλαιο (1 ποτήρι)
  • 170 γρ ζάχαρη (1 ποτήρι)
  • 3 μικρά λεμόνια στυμμένα (1/2 ποτήρι + 1/2 ποτήρι νερό)
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 600 γρ αλεύρι
  • Το ξυσμα από 1 λεμόνι
  • 150 γρ σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάδι, τον χυμό λεμόνι (1/2 ποτήρι μαζί με άλλο μισό νερό), τη ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου να μην κολλάει η ζύμη. Θα έχουμε μια αφράτη, απαλή ζύμη
  • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Θα πάρετε περίπου 25 κουλουράκια
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15′ λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν πολύ χρώμα, παραμένουν σχετικά άσπρα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα, κάτω από την οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα κουρουλάκια στη σοκολάτα να καλυφθεί η επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και φυλάμε σε κουτί που κλείνει.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή