Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2024

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024: Αυτά είναι τα 6 κορυφαία εστιατόρια, γιατί ξεχώρισαν

Σε μία λαμπερή τελετή στο Four Seasons στη Λεμεσό απονεμήθηκαν τα γαστρονομικά βραβεία για τους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου 2024.

Μετά τη βράβευση των εστιατορίων της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο 2024, από το Αθηνόραμα, το περιοδικό σε συνεργασία με τον Φιλελευθερο, βράβευσε τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου.

Κορυφαίο εστιατόριο με βαθμολογία 15,50/20 είναι το HELIOS στο ξενοδοχείο Anassa που βρίσκεται στο Νέο Χωριό Πάφου με executive chef τον David Goodridge.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου για το 2024

Απονεμήθηκαν συνολικά 35 βραβεία σε εστιατόρια της Κύπρου που παρουσιάζουν αξιόλογες τεχνικές, υλικά, γεύση, vegetarian και vegan δημιουργίες, σέρβις, αλλά και σημαντικές λίστες κρασιών.

Ακολουθούν τα βραβευμένα εστιατόρια με τα χαρακτηριστικά που τα έκαναν να ξεχωρίσουν.

Κορυφαίο εστιατόριο με βαθμολογία 15,50/20 είναι το HELIOS στο ξενοδοχείο Anassa
Κορυφαίο εστιατόριο με βαθμολογία 15,50/20 είναι το HELIOS στο ξενοδοχείο Anassa

HELIOS, Ξενοδοχείο Anassa, Νέο Χωριό Πάφου, 15,50/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Στο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου “Anassa” ο ταλαντούχος executive chef David Goodridge παρουσιάζει μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική πρόταση που ναι μεν έχει κλασική γαλλική αφετηρία, αγκαλιάζει όμως με επιτυχία τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές. Εξαιρετικές επίσης οι vegetarian και vegan δημιουργίες του που πλαισιώνονται με πλούσια λίστα κρασιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

AMBER DRAGON, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
AMBER DRAGON, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

AMBER DRAGON, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Το casino hotel “City of Dreams Mediterranean” – κυπριακό αδερφάκι της πολυβραβευμένης εστιατορικής οικογένειας των “Dragons” στις μητροπόλεις της Ασίας – αποτελεί ένα γευστικό πανόραμα, με αφετηρία το sushibar, την ανοιχτή κουζίνα και τον ξυλόφουρνο. Ισορροπημένα rolls και πολύ καλά nigiri, dimsum, springrolls, πάπια Πεκίνου και μελωμένο porkbelly, αλλά και ρύζι με χτένια, γαρίδες, αστακό στο wok.

L’ ATELIER ROBUCHON
L’ ATELIER ROBUCHON

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

L’ ATELIER ROBUCHON, Αγία Νάπα, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Εξαιρετικά δημοφιλές στους gourmands έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. Θρυλικές συνταγές του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon, καθώς και custom made προτάσεις κάνουν τη διαφορά με μία πολύ δυνατή οινική λίστα, που κάνει, προφανώς, focus στο γαλλικό αμπελώνα.

MATSUHISA LIMASSOL, Ξενοδοχείο AMARA
MATSUHISA LIMASSOL, Ξενοδοχείο AMARA

MATSUHISA LIMASSOL, Ξενοδοχείο AMARA, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Το διάσημο όνομα της ιαπωνικής κουζίνας φιλοξενείται στη Λεμεσό σ΄ έναν κομψό χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου Amara, με άνετη αυλή και ανοιχτή κουζίνα, όπου μπορείς να θαυμάσεις live τη δεξιοτεχνία του sushi chef. Το μενού περιλαμβάνει όλες τις signature και new style σπεσιαλιτέ του θρυλικού σεφ Nobu, μαζί με μια πλούσια και άψογα εκτελεσμένη σειρά από sushi, sashimi και nigiri με εξαιρετική πρώτη ύλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

POLO RESTAURANT, Alasia Boutique Hotel, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου “Alasia” όπου τα ηνία της κουζίνας κρατά πλέον ο πολλάκις διακεκριμένος με Χρυσό Σκούφο στην Ελλάδα Παύλος Κυριάκης, ο οποίος παρουσιάζει πιάτα στο χαρακτηριστικό γαστρονομικό του πνεύμα, φροντίζοντας παράλληλα να εντάσσει με τόλμη και φαντασία στις προτάσεις του ορισμένες γεύσεις και προϊόντα της Κύπρου.

SERA BY ETTORE BOTRINI
SERA BY ETTORE BOTRINI

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SERA BY ETTORE BOTRINI, Ξενοδοχείο Four Seasons, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σε μια κομψή βεράντα, τον στυλάτο εσωτερικό χώρο του και την κουζίνα που επιμελείται ο Εκτορας Μποτρίνι, το γαστρονομικό εστιατόριο του Four Seasons Λεμεσού υπόσχεται μια απολαυστική εμπειρία. Ο πολυβραβευμένος σεφ έχει σχεδιάσει για το Sera ένα comfort fine dining μενού με πιάτα βαθιάς νοστιμιάς και ιταλικής φινέτσας, από το οποίο δεν λείπουν κάποιες signature συνταγές του, όπως το ασύγκριτο vitello tonnato, το καλαμάρι carbonara, το μοσχάρι ταρτάρ από chianina και ο τόνος carpaccio.

Παράλληλα απονεμήθηκαν τα τιμητικά βραβεία Top Notch για το 2024 σε 16 εστιατόρια, καθώς και τα Βραβεία Κυπριακής Κουζίνας 2024.

Δείτε τις λίστες ΕΔΩ.

Το Βραβείο One to Watch 2024 απονεμήθηκε στο COR GASTRONOMY στη Λεμεσό σε ένα όμορφο μικρό εστιατόριο στην περιοχή της Παρεκκλησιάς που δημιούργησε ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους μαζί με τον συνέταιρο και φίλο του, Γιώργο Χειμωνίδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή