Κυριακή , 5 Απρίλιος 2020

Αγκινάρες: 4 λόγοι που ωφελούν την υγεία (βίντεο)

Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά), ινουλίνη (ένας τύπος πρεβιοτικού), φυτικές ίνες και μέταλλα.

Ωμή ή μαγειρεμένη θεωρείται σπουδαία τροφή, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη.

Μια μεγάλη αγκινάρα παρέχει το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τα οφέλη από την κατανάλωση αγκινάρας:

Πηγή: Natural Cures
Διαβάστε επίσης:
Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση
6 τροφές που ωφελούν το συκώτι (εικόνες)
Ρεσβερατρόλη: Πού θα βρείτε το «μαγικό» συστατικό που προστατεύει την καρδιά

Πηγή