Τετάρτη , 28 Ιούλιος 2021

Αλλεργική ρινίτιδα: Φυσικά υλικά για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα (εικόνες)

Παρότι δεν απειλεί άμεσα τη ζωή του ασθενούς, οι επιπτώσεις της αλλεργικής ρινίτιδας στην ποιότητα ζωής του, στην ευεξία, αλλά και στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του είναι μεγάλες.

Υπολογίζεται ότι 23% του πληθυσμού της Ευρώπης πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα, ωστόσο μόνο 1 στους 2 ασθενείς διαγιγνώσκεται και μόνο 1 στους 4 ασθενείς λαμβάνει σωστή θεραπεία.

Η αλλεργική ρινίτιδα πρωτοεκδηλώνεται στο τέλος της παιδικής ηλικίας, πολλές όμως περιπτώσεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ή και μεταγενέστερα. Στο 60% των περιπτώσεων υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας.

Χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που επηρεάζουν τη μύτη και κατά συνέπεια την ρινική / από την μύτη αναπνοή, ενώ συχνά εμφανίζεται μαζί με την αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το άσθμα.

Τα βασικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας είναι τα φτερνίσματα (εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο στη σειρά, συχνά το πρωί ή / και με την έκθεση σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση στο υπεύθυνο για τον κάθε ασθενή αεροαλλεργιογόνο), η ρινική καταρροή, η «μπουκωμένη μύτη» και η φαγούρα στην μύτη, στο φάρυγγα, στα αυτιά.

Δείτε κάποια φυσικά υλικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων:


Πηγή