Σάββατο , 8 Αύγουστος 2020

Βιταμίνες: Η σωστή διαχείριση φρούτων & λαχανικών για να μην καταστρέφονται (εικόνες)

Οι βιταμίνες αποτελούν πολύτιμα συστατικά των τροφών και παίζουν βασικό ρόλο στις περισσότερες μεταβολικές λειτουργίες στο σώμα μας.

Ακόμη και οι μικρές ελλείψεις συγκεκριμένων βιταμινών μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Εκτός από την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, είναι σημαντικό να καταναλώνονται με σωστό τρόπο, καθώς ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, πολλά αντιοξειδωτικά, εμφανίζουν μεγάλη ευαισθησία στο φως, στη θέρμανση και στον αέρα, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολύ εύκολα. Μπορεί επίσης λόγω της διαλυτότητάς τους στο νερό να παρασύρονται κατά το βράσιμο και να χάνονται.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε για να επωφεληθείτε στο μάξιμουμ από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών:


Πηγή