Κυριακή , 5 Απρίλιος 2020
Κορονοϊός: Έφτασαν τους 1380 οι νεκροί στην Κίνα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στον Λίβανο

Ο Λίβανος επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέουκορονοϊού στη χώρα, μια 45χρονη που είχε φθάσει από το Ιράν και η οποία μπήκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού.

Παρακολουθούνται άλλα δύο ύποπτα κρούσματα και οι αρχές λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις βάσει των συστάσεων τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο λιβανέζος υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση της υγείας της 45χρονης δεν εμπνέει ανησυχία. Διευκρίνισε πως η γυναίκα είχε μεταβεί στην Κομ, την ιερή πόλη του Ιράν, όπου την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν από τις αρχές 13 κρούσματα, δύο από τα οποία ήταν θανατηφόρα.

«Δεν έχει έρθει ακόμη το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κορονοϊού»

Το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κορονοϊού στην Κίνα δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του προέδρουΣι Τζινπίνγκ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορονοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι εμφανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη βελτιούμενη δυναμική της οικονομίας δεν θα αλλάξει, ανέφερε.

Η δημοσιονομική πολιτική στην Κίνα θα είναι περισσότερο δυναμική και αποτελεσματική και η συνετή νομισματική πολιτική θα είναι πιο ευέλικτη, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση θα αποκρούσει συστημικούς οικονομικούς κινδύνους, είπε ακόμη.


Πηγή