Κυριακή , 23 Ιανουάριος 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης – Aνάγκη ενημέρωσης από τους ειδικούς

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης έχει χαρακτηριστεί από την ιατρική κοινότητα η εβδομάδα από 21-27 Νοεμβρίου 2016 με έμφαση στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους και την ανάγκη για ενημέρωση από τους ειδικούς.

Η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιεί Ημερίδα για την Κυστική Ίνωση, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 έως 21.00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών- ΙΙΒΕΑΑ (Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα, δίπλα στο Νοσοκομείο Σωτηρία).

Αναφέρει σχετικά η Εταιρεία:

– Φέτος, όπως και κάθε χρονιά, φροντίσαμε να καλύψουμε σημεία γενικού ενδιαφέροντος: Νέες καινοτόμες και εξατομικευμένες θεραπείες, Ευρωπαϊκό registry, ανάπτυξη μονάδων ΚΙ, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος: Μεταμοσχεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανώτερο αναπνευστικό, διατροφή, διαβήτης, γαστρεντερικό σύστημα.

– Θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Ιουνίου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

– Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του καινοτόμου MyCyFAPP, μία νέα προσέγγιση στη διαχείριση της νόσου και το κοινωνικό ευ ζην των ασθενών με ΚΙ.

– Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως μέσω livestreaming για τους συνασθενείς και γονείς οι οποίοι θα αδυνατούν να παρευρεθούν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

– Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με την συμμετοχή του συνόλου των εξειδικευμένων ιατρών και επιστημόνων υγείας που παρακολουθούν ασθενείς με Κ.Ι. σε τμήματα και κέντρα από όλη την Ελλάδα: Σισμανόγλειο, Παίδων – Αγία Σοφία, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο, ανακοινώνει ότι καθιερώνει πλέον, την δομή της ημερίδας γύρω από το θέμα “ask the experts”. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να εμπλακούν ακόμα πιο ενεργά στην ημερίδα ασθενείς και γονείς. Έχει ανοίξει, λοιπόν, φόρμα υποβολής ερωτήσεων προς τους ιατρούς η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 19/11 και ώρα 15.00.

Μπορείτε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Κυστική Ίνωση: Συναγερμός για τη “γνωστή-άγνωστη” λοίμωξη


Πηγή