Κυριακή , 18 Απρίλιος 2021

Μέλι: Ποια τα οφέλη του για την έγκυο και το έμβρυο;

Ποια τα οφέλη του μελιού στην εγκυμοσύνη;

Το μέλι είναι νόστιμο, θρεπτικό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά μπορούν να τα εντάξουν στη διατροφή τους  μετά το πρώτο έτος και αυτό γιατί το μέλι περιέχει σπόρους Clostridium Botulinum, βακτήρια που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα και ενδέχεται να προκαλέσουν στα μωρά αλλαντίαση. Η αλλαντίαση είναι μία παραλυτική ασθένεια που επηρεάζει τη νευρική και μυϊκή λειτουργία του βρέφους, επηρεάζοντας την ικανότητα να κουνηθεί, να καταπιεί ή ακόμα και να αναπνεύσει.

Kάτι τέτοιο δημιουργεί εύλογα το ερώτημα: Επιτρέπεται το μέλι στην εγκυμοσύνη ή η κατανάλωσή του μπορεί να βλάψει το έμβρυο;

Το μέλι όχι μόνο επιστρέπεται στην εγκυμοσύνη, αλλά θεωρείται και το ιδανικό γλυκαντικό για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες για κάτι γλυκό, καθώς εκτός από τη νόστιμη γεύση του, χαρακτηρίζεται και από την υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε περίπτωση για να καταναλωθεί θα πρέπει να είναι παστεριωμένο και η κατανάλωσή του να μην υπερβαίνει τις 180 με 200 θερμίδες ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή