Παρασκευή , 3 Απρίλιος 2020

Οι «αθώες» τροφές που αυξάνουν τους δείκτες φλεγμονής (εικόνες)

Έρευνες συνδέουν τον τρόπο ζωής και τη διατροφή με τη φλεγμονή και την προδιάθεση για εμφάνιση πολλών ασθενειών.

Η ανάπτυξη φλεγμονής στο σώμα συνδέεται με σοβαρές ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, το Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος.

Η χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να τον προστατεύει από τα μη υγιή κύτταρα και κατά συνέπεια να θεραπευτεί από τις ασθένειες.

Οι τροφές που προάγουν τη φλεγμονή περιλαμβάνουν όσες έχουν υποστεί επεξεργασία και παρέχουν πολλές θερμίδες, αλλά έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι η ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και το επεξεργασμένο αλάτι.

Υπάρχουν όμως και τροφές που ενώ είναι φαινομενικά αθώες μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη φλεγμονής.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιες είναι:

Πηγή: prevention.com


Πηγή