Ποια είναι η διατροφική αξία και τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων;

Τα αποξηραμένα φρούτα προκύπτουν από φρέσκα φρούτα που υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάφορες τεχνικές και αποτελούν μια συμπυκνωμένη μορφή των φρέσκων φρούτων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία.

Σε αυτήν τη μορφή, είναι εύκολο να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και ταυτόχρονα μπορούν να είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Οι σταφίδες, το μήλο, το βερίκοκο, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και οι χουρμάδες είναι συνήθως εκείνα τα αποξηραμένα φρούτα στα οποία δεν προστίθεται ζάχαρη κατά την επεξεργασία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή