Τετάρτη , 3 Μάρτιος 2021

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ποια έχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά (εικόνες)

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και Κ, βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο και το μαγνήσιο και σε αντιοξειδωτικά.

Προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ τα φυτοχημικά που περιέχουν συμβάλλουν στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών και των φλεγμονών που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι η καλύτερη πηγή φυσικών νιτρικών αλάτων, τα οποία μετατρέπονται από τον οργανισμό σε νιτρικό οξείδιο, ένα αέριο που μειώνει την πίεση του αίματος, προωθεί τη ροή του και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες.

Τέλος, προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ αποτρέπουν την κατάθλιψη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.

Δείτε ποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας:


Πηγή